Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Reportage, recensioner och fördjupning från Kulturredaktionen P1.
Ett avsnitt från P1 Kultur
P1 Kultur: Människoätning ny trend på bio och TV och Trumps inreselagar påverkar kulturen.
Ons 08 feb kl 13:00
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Santa Clarita Diet är Netflix nya storsatsning inom komedifacket. Drew Barrymore spelar mäklaren som bara kan äta människokött. I USA gör osäkerheten kring Trumps inreselagar att kulturen påverkas.

Är det en kannibaltrend i uppseglande? På Göteborgsfilmfestival svimmade åskådare när långfilmen Raw om studenten Justine, som går från att vara vegetarian till att bli kannibal, visades.

I Netflix komedisatsning Santa Clarita Diet spelar Drew Barrymore mäklaren och mamman som också tvingas byta kosthållning och övergå till människokött. Film - och TV kritikerna Charlotte Wiberg och Tora Liliedahl diskuterar denna nya trend.

I USA märker fler och fler kulturinstitutioner att internationella gäster undviker att komma till landet så länge oklarhet råder kring inreselagarna.

Programledare Roger Wilson
Producent Gunnar Bolin

Musik som spelats i avsnittet

 • 13.56
  - P1 Kultur Svend Asmussen död Scandinavian shuffle
 • 13.58
  Svend Asmussen - P1 Kultur Svend Asmussen död June Night
  Album: ***FIDDLING AROUND*** Utgiven: 1993
  Kompositör: Abel Baer
  Bolag: Imogena
Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet P1 Kultur

Filmregissören Joachim Trier om "Thelma", intervju med Mary J Blige om "Mudbound", Gradvall och Lorentz förklarar autotune och kritiksamtal om humorserierna "Grotesco", "Full patte" och "Bauta"

Den amerikanska journalisten och författaren Joan Didion är aktuell med ny bok på svenska. Och stjärnkompositören Philip Glass har besökt Sverige, vår reporter har träffat honom.

Samtal om borttagna program och inställda galapremiärer efter #metoo, författaren Primo Levis "Periodiska systemet" och essä om skillnaden mellan att äga och vårda jorden.

Författaren Philip Pullman om läsande som förutsättning för demokrati. Litteraturprofessorn Birgitta Holm har försökt fånga konstnären Helga Henschens röda trådar i en mythobiografi.

Vi besöker en konstmässa i Abu Dhabi, läser Björner Torssons nya diktsamling, ser nordkoreansk film och funderar över vad det säger om landet samt sammanfattar helgen på Stockholms filmfestival

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".