Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet om relationer oss människor emellan.
Ett avsnitt från Känsligt läge
Vem tappade ansiktet?
Tor 09 feb kl 10:35
Det kan i våra allmänna utrymmen uppstå jobbiga situationer då det pinsamma läget är oklart. Situationer då man kan fråga sig, för vem är det här egentligen pinsamt för?

I den amerikanska långfilmskomedin Brüno, från 2009 så jobbar huvudrollsinnehavaren Sacha Baron Cohen tillsammans med Gustaf Hammarsten hårt på att framställa sig själva som extremt pinsamma.

I dokumentära intervjusituationer så undersöker de hur dem som de intervjuar hanterar att de är så pinsamma. Och ofta blev resultatet att de intervjuade, framstod som än mer pinsamma. 

Skådespelaren Gustaf Hammarsten är gäst i programmet och berättar om sin teori kring hur pinsamma situationer i grunden är något bra och till och med eftersträvansvärt.

I programmets reportage handlar det om en ensamboende kvinna som inte kan sova ordentligt på nätterna för några av hennes grannar har extremt högljudd sex. Men hon tvekar inför att klaga på det.

Hon tycker att det känns pinsamt för henne. Men det skulle ju lika gärna kunna vara hennes grannar som är pinsamma för att de låter sitt privatliv spilla över till deras grannar…

För vem är det här egentligen pinsamt?

Programledare är Per Naroskin.

Musik som spelats i avsnittet

 • 10.35
  Punch-Drunk Love - Overture
  Album: Punch-Drunk Love (Music from the Motion Picture Soundtrack)
  Bolag: Nonesuch
 • 10.50
  Roger - Fleeting Smile (Album Version)
  Album: Music For Films Iii
  Bolag: Warner Music
 • 10.53
  Carter Burwell - Barnett on the Wire
  Album: Gods And Monsters
  Bolag: RCA Victor
 • 10.57
  Punch-Drunk Love - Overture
  Album: Punch-Drunk Love (Music from the Motion Picture Soundtrack)
  Bolag: Nonesuch
Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Känsligt läge
Släkten och pengarna Tor 17 aug kl 14:30(25 min)

Adam tycker att det är självklart att skicka pengar till släktingarna i Afrika. Han betalar till exempel några kusiners barns skolgång. Men han kräver motprestation.

Missbruk i släkten Tor 10 aug kl 14:30(25 min)

När Ida ringde hem från London och berättade för mormor och morfar att mamma var magsjuk och låg på hotellrummet ville de inte riktigt höra på. Fastän de anade att dottern missbrukade lyckades de ändå...

Bo med släkten Tor 03 aug kl 14:30(25 min)

- Man ska nog inte lägga sig i hur de ordnar sin bostad och peta och säga att ”Nej det här rummet ska ni bara använda på det sättet”, säger Irene.

Adoption och släktband Tor 27 jul kl 14:30(26 min)

Två berättelser om att vara adopterad från Korea. Sara reste för att söka sina rötter, men fann aldrig sina biologiska föräldrar. Från att inte ha brytt sig om sitt ursprung blev det plötsligt väldigt...

Komma ensam Tor 20 jul kl 14:30(26 min)

Afshin har kommit ensam till Sverige och lämnat sin familj i Afghanistan. Han saknar dem förfärligt, men kan inte klaga för mycket när han ringer sin mamma i Kabul, för då blir hon så ledsen.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".