Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Psykoterapeuten Allan Linnér möter lyssnare i ett terapeutiskt samtal.
Ett avsnitt från Radiopsykologen
På minerad mark
Tor 09 feb kl 11:04
Utan relationer känns livet meningslöst, säger Lisa. Hon är 57 år och har aldrig upplevt en riktigt nära relation. Hon hoppas på en förändring men hur tar man första steget ut ur ensamheten?

På ytan ser allt bra ut i Lisas liv. Hon är framgångsrik på jobbet och funkar bra med kollegor. Det är först när det handlar om riktiga känslor som det blir farligt. Som om allt som hör ihop med andra människor är minerad mark.

-Jag är ständigt på min vakt, säger Lisa. Jag läser hela tiden av andras reaktioner.
Såhär har det varit så länge Lisa kan minnas. Hon var ett utsatt och ensamt barn och det var ingen vuxen som frågade hur hon mådde. Hon lärde sig att hålla tyst och klara sig själv.

Nu ringer Lisa till Radiopsykologen för att få hjälp att förstå vad som går att förändra - och hur?

Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Radiopsykologen
På farligt vatten Igår kl 11:04(28 min)

Lisa, 57, har aldrig haft en trygg och nära relation. Hon vet inte hur man gör. Hon har backat från kontakten med de vuxna barnen. Om det här berättade hon i Radiopsykologen i februari. Vad hände sen?

Jag vill sluta hoppas Tor 09 nov kl 11:04(29 min)

Camilla är trött på hårda ord, svek och ensamma kvällar. Hon vet att hon gör rätt som lämnar honom. Ändå kan hon inte sluta hoppas på att det ska bli de två igen. Att han ska vilja ha henne tillbaka.

I skuggan av mig själv Tor 02 nov kl 11:04(28 min)

Micke är väldigt bestämd på att följa sin egen väg och har svårt att kompromissa i relationer. Men nu har han kommit till vägs ände och behöver pröva något nytt.

Mamma, jag - och mina barn Tor 26 okt kl 11:04(26 min)

Jonas har brutit kontakten med sin mamma. Men han vill inte att det ska drabba hans barn. Hur gör han för att låta dem få ha en god relation till sin farmor men samtidigt skydda sig själv?

Jag behöver ett tydligt avslut Tor 19 okt kl 11:04(29 min)

- Det känns som att jag inte kan släppa taget, trots att jag vill. Emma är känslomässigt kvar i sin senaste relation och hon behöver sätta gränser för att gå vidare.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".