Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina...
Ett avsnitt från Radiokorrespondenterna
Demografispecial - vilka är världens unga?
Mån 09 jan kl 15:04
Hur är det med den unga befolkningen runt om i världen? Varför flyttar spanjorerna hemifrån senare än tidigare? Och hur ser det ut med gängkriminaliteten i El Salvador?

I dag sänder vi en repris från i somras.

I ungkorren Palmira Koukkari Mbengas sista program på sin talkshowvecka. Vid sin sida har hon Simon Rosenqvist, som under sommaren hörs i Morgonpasset i P3. Torsdagens program kommer att ägnas åt att undersöka hur det står till med världens unga.

Det kan tänkas som ett oändligt ämne, men för att göra det mer konkret har Palmira bjudit in Livia Oláh, docent i demografi vid Stockholms Universitet.

Tillsammans med Livia kommer Palmira och Simon göra olika nedslag runt om i världen fört att kartlägga den unga befolkningen och deras situation. Till sin hjälp har de Sveriges Radios övriga korrespondenter. Lotten Collin, som bevakar Sydamerika, berättar om bland annat om gängkriminaliteten i El Salvador och hur det påverkar de unga. Ekots utsända i Sydeuropa, Kajsa Norell, rapporterar om att spanjorer väntar allt längre med att flytta hemifrån. Vad beror det på?

Dessutom kommer Marieme Niang, till studion. Hon är designer och driver ett klädföretag där hon syr upp kläderna i Senegal. Vad var det som fick henne att starta företaget och hur upplever hon att de unga har det i Senegal?

Sist men inte minst kommer Sveriges Radios Kinakorrespondent, Hanna Sahlberg, till programmet. Nästa vecka är det hennes tur att leda talkshow. Palmira passar på att fråga om de ungas situation i Kina och Sydkorea. Hur ser det ut med prestationskrav och karriär? Och hur att enbarnspolitiken påverkat de ungas situation i Kina?

Epost: korrespondenterna@sverigesradio.se

Programledare: Palmira Koukkari Mbenga
Bisittare: Simon Rosenqvist
Producent: Anders Backlund

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Radiokorrespondenterna
Vad ska hända med Libanon? Sön 19 nov kl 12:55(29 min)

Centrum för två regionala stormakters fiendskap. En premiärministern som enligt alla bedömare tvingats av Saudiarabien att avgå och förhindrats återvända hem. Hör Sveriges Radios...

Utrikesreportaget Lör 18 nov kl 13:52(7:55 min)

Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina respektive bevakningsområden, allt utifrån ett angivet tema.

Hör Sveriges Radios Tysklandskorrespondent Daniela Marqurdt om tysk kultur, traditioner och historia som blockerar vägen till toppen.

Utrikesreportaget Lör 11 nov kl 13:52(7:55 min)

Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina respektive bevakningsområden, allt utifrån ett angivet tema.

Reportageprogram från jordens alla hörn med Sveriges Radios utrikeskorrespondenter.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".