Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina...
Ett avsnitt från Radiokorrespondenterna
Högstadie-Hanna, skolsystem och hemläxans vara eller icke-vara
Tis 10 jan kl 15:04
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
I denna återutsändning av Radiokorrespondenterna undrar Hanna Sahlberg: Vad är nyckeln till en lyckad skolgång? Vilka är de största skillnaderna mellan det svenska och kinesiska skolsystemet?

Tidigare åkte Hanna Sahlberg förbi sin gamla högstadieskola i Örebro. Hon kastades tillbaka till snusprillorna i taket och bänkkamrater. Där och då drömde Hanna om att få gå på ett strikt internat och hon lovade sig själv att hennes barn aldrig skulle gå i en svensk skola. Idag ska vi kort och gott prata om skolgång och pedagogik.

Medverkar i programmet gör Stefan Wennberg - läraren som gjorde uppror och vägrade låta sina barn göra hemläxor och ge sina egna elever läxor.

Martin Karlberg är pedagog vid Uppsala universitet och forskar på hur pedagogik förhåller sig till prestation och hälsa. Vilka tycker han är de största skillnaderna mellan det svenska och kinesiska skolsystemet?

Men vilken inlärningsteknik hade passat Hannas ambitiösa 14-åriga jag? Var hon kanske för driven och prestationsinriktad? Eller kan man ens vara det? Hanna ringer upp sin gamla högstadierektor Mats och reder ut det förflutna.

Dessutom kommer Björn Kullgard, rektor på Franska skolan i Stockholm, till studion. Hur ser han på skolklimatet i Sverige? Vad tror han är nyckeln till en lyckad skolgång?

Epost: korrespondenterna@sverigesradio.se 

Programledare: Hanna Sahlberg
Producent: Nina Kruse

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Radiokorrespondenterna
Vad ska hända med Libanon? Sön 19 nov kl 12:55(29 min)

Centrum för två regionala stormakters fiendskap. En premiärministern som enligt alla bedömare tvingats av Saudiarabien att avgå och förhindrats återvända hem. Hör Sveriges Radios...

Utrikesreportaget Lör 18 nov kl 13:52(7:55 min)

Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina respektive bevakningsområden, allt utifrån ett angivet tema.

Hör Sveriges Radios Tysklandskorrespondent Daniela Marqurdt om tysk kultur, traditioner och historia som blockerar vägen till toppen.

Utrikesreportaget Lör 11 nov kl 13:52(7:55 min)

Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina respektive bevakningsområden, allt utifrån ett angivet tema.

Reportageprogram från jordens alla hörn med Sveriges Radios utrikeskorrespondenter.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".