Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina...
Ett avsnitt från Radiokorrespondenterna
Hewas fysiska och mentala resa som korrespondent-trainee
Tor 12 jan kl 15:04
Under 2016 har Hewa Abdelzadeh varit trainee på Sveriges Radios utrikesredaktion. Han har rest i Asien, Mellanöstern och Afrika tillsammans med radions utrikeskorrespondenter.

Nu kröner Hewa Abdelzadeh utbildningsåret med en egen talkshow där han ser tillbaka på sina resor och blickar framåt.

Att vara resande reporter handlar ofta om att ta risker och anpassar sig till nya situationer. Med i programmet är Asienkorrespondenten Margita Boström som var med när Hewa oavsiktligt bröt mot lagen i Thailand.

Richard Myrenberg är radions Afrikakorrespondent och när Hewa Abdelzadeh reste med honom lärde han sig att släppa sitt kontrollbehov.

Den sista resan som trainee gick till Irak och den präglade Hewa mycket. Han har sina rötter i staden Erbil men han blev förvånad när han återvände dit och blev betraktad som en främlig där.

Qaisar Mahmood är författare och chef för Riksantikvarieämbetets kulturmiljöavdelning. Han har själv skrivit om att utforska sin identitet utifrån att ha sina rötter i olika länder och i programmet resonerar han varför det har betydelse att reflektera över vem man är. Hewa vänder sig också till sin lillasyster Narin Abdelzadeh för råd.

Lars Nyberg, professor vid Institutionen för integrativ medicinsk biologi vid Umeå universitet förklarar också varför minnet inte fungerar som en kamera.

Epost: korrespondenterna@sverigesradio.se

Programledare: Hewa Abdelzadeh
Bisittare: Agneta Ramberg.
Producent: Anders Backlund

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Radiokorrespondenterna

Hör Sveriges Radios Tysklandskorrespondent Daniela Marqurdt om tysk kultur, traditioner och historia som blockerar vägen till toppen.

Utrikesreportaget Lör 11 nov kl 13:52(7:55 min)

Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina respektive bevakningsområden, allt utifrån ett angivet tema.

Reportageprogram från jordens alla hörn med Sveriges Radios utrikeskorrespondenter.

Utrikesreportaget Lör 04 nov kl 13:52(7:55 min)

Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina respektive bevakningsområden, allt utifrån ett angivet tema.

Det har gått fem år sedan massakern på strejkande gruvarbetare i Marikana i Sydafrika. 34 personer sköts ihjäl av polisen, därtill skadades många svårt. Vad har hänt sen dess?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".