Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Radioveteranen Kerstin Berggren samtalar med gäster från alla grenar på kulturträdet. Gästerna är verksamma...
Ett avsnitt från Spotlight med Kerstin Berggren
10 minuter med Ewa Fröling
Lör 21 jan kl 10:45
-Jag är en språk och textmänniska. Jag älskar att uttrycka mig och jag läser konstant. Man skulle kunna säga att hela min värld består av kompositioner av ord, säger skådespelaren Ewa Fröling.

Det kan vara textens rytm som fascinerar henne, en känsla, ett uttryck - ja allt sammantaget.
-Det är som att hitta ett vackert smycke i smyckeskrinet, säger Ewa Fröling i Spotlight.  

Ewa Fröling har varit med i mängder av teateruppsättningar och gjort mer än 50 filmer.
Hennes stora genombrott kom i rollen som Emelie i Ingmar Bergmans klassiker "Fanny och Alexander".  På meritlistan har hon filmroller som visar hennes breda register som skådespelare, t ex "Sally och friheten", Sven Nykvists "Oxen" , "SOS -en segelsällskapsresa", "Män som hatar kvinnor", "Gossip", "Sista dansen", "Sprängaren" och "Medicinen".

I 17 år var hon fast anställd på Dramaten, där hon bl a var med i Ingmar Bergmans minnesvärda uppsättning av "King Lear”.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Spotlight med Kerstin Berggren
Tio minuter med Tilde Björfors Lör 18 mar kl 10:45(9:31 min)

I Spotlight berättar Tilde Björfors om hur det är att ständigt arbeta med att överskrida gränser och försöka göra det omöjliga möjligt.

Tio minuter med John Akomfrah Lör 11 mar kl 10:45(9:08 min)

Den brittiske konstnären John Akomfrah fick nyligen årets Artes Mundi-pris på 40 000 pund. Hans suggestiva verk Vertigo Sea om havet som hot och hopp gjorde stort intryck på Venedigbiennalen 2015.

Regissören och manusförfattaren Peder Bjurman arbetar med scenkonst i gränslandet mellan teater, text och bild. Nu är han aktuell med scenkonstverket The Cloud Machine, med Leif Jordansson.

Tio minuter med Anne Sofie von Otter Lör 25 feb kl 10:45(9:32 min)

I en liten stuga i Minnesota, USA, skapade vår svenska mezzo-sopranstjärna Anne Sofie von Otter gränsöverskridande musik med amerikanska stråkkvartetten Brooklyn Rider.

Tio minuter med Ralph Fiennes Lör 18 feb kl 10:45(9:19 min)

Många känner honom som Harry Potters ärkefiende Lord Voldemort. Skådespelaren Ralph Fiennes har också en annan skurk på meritlistan - Shakespeares Richard III.

Upptäck avsnitt från programmet Spotlight med Kerstin Berggren

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".