Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Radioveteranen Kerstin Berggren samtalar med gäster från alla grenar på kulturträdet. Gästerna är verksamma...
Ett avsnitt från Spotlight med Kerstin Berggren
Tio minuter med Björn Granath.
Lör 28 jan kl 10:45
-Teatern kommer alltid att överleva, det kommer alltid att finnas behov av att uppleva levande människor på scenen, säger Björn Granath i Spotlight med Kerstin Berggren.

Han har stått på scenen i över 50 år - Björn Granath, en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Nu senast har han regisserat Shakespeares ”Richard III ”med Özz Nujen i alla rollerna.

Björn Granath började i Pistolteatern, fortsatte i teatergruppen Narren och han var med i det legendariska tältprojektet på 70-talet. Han är den store introduktören i Sverige av Dario Fos dramatik och i snart 30 år har han arbetat på Dramaten.

Han har filmat med George Clooney i ”The American”, han var med i ”Män som hatar kvinnor” och för en hel generation är han Madickens pappa. Det är många filmer och teateruppsättningar som haft Björn Granaths namn i rollistan.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Spotlight med Kerstin Berggren
Tio minuter med Tilde Björfors Lör 18 mar kl 10:45(9:31 min)

I Spotlight berättar Tilde Björfors om hur det är att ständigt arbeta med att överskrida gränser och försöka göra det omöjliga möjligt.

Tio minuter med John Akomfrah Lör 11 mar kl 10:45(9:08 min)

Den brittiske konstnären John Akomfrah fick nyligen årets Artes Mundi-pris på 40 000 pund. Hans suggestiva verk Vertigo Sea om havet som hot och hopp gjorde stort intryck på Venedigbiennalen 2015.

Regissören och manusförfattaren Peder Bjurman arbetar med scenkonst i gränslandet mellan teater, text och bild. Nu är han aktuell med scenkonstverket The Cloud Machine, med Leif Jordansson.

Tio minuter med Anne Sofie von Otter Lör 25 feb kl 10:45(9:32 min)

I en liten stuga i Minnesota, USA, skapade vår svenska mezzo-sopranstjärna Anne Sofie von Otter gränsöverskridande musik med amerikanska stråkkvartetten Brooklyn Rider.

Tio minuter med Ralph Fiennes Lör 18 feb kl 10:45(9:19 min)

Många känner honom som Harry Potters ärkefiende Lord Voldemort. Skådespelaren Ralph Fiennes har också en annan skurk på meritlistan - Shakespeares Richard III.

Upptäck avsnitt från programmet Spotlight med Kerstin Berggren

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".