Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Valda delar ur P1 Kultur - programmet som introducerar, fördjupar och analyserar.
Ett avsnitt från Kulturpoddar i P1
Culture Casbah – kan man bygga bort segregation? Signaturbyggnader del 5
Fre 13 jan kl 14:00
Hur stark är arkitekturens kraft? Hur mycket kan hända tack vare en byggnad? Kan man till exempel "bygga bort" segregation? P1 Kultur tittar närmare på byggprojektet Culture Casbah i Rosengård, Malmö.

Tidigare delar i reportageserien Signaturbyggnader längst ned i artikeln

P1 Kultur summerar veckans serie om signaturbyggnader genom att blicka både bakåt och framåt.

Vad finns det för risker med signaturbyggnadstrenden och hur många sådana symbolbyggen tål världen?

Kan en signaturbyggand utplåna eller minska geografiska klasskillnader? Eller är förväntningarna för höga på vad en signaturbyggnad ska åstadkomma hos kommuner och byggherrar?

Och vad blir framtidens signaturbyggnader?

Arkitekten Cecilia Holmström och Dan Hallemar, landskapsarkitekt och skribent som även driver podcasten Staden, kommer till studion för hjälpa oss att reda ut detta och att analysera signaturbyggnadernas roll i stadsbilden.

Ett aktuellt exempel på ett signaturbygge med ambitionen att minska segregationen i Malmö, är höghuset "Culture Casbah" i Rosengård.

Vi talar med Terje Johansson, VD för MKB, det kommunala bostadsbolaget i Malmö, om hans förhoppningar om och visioner för vad denna byggnad ska åstadkomma.

Programledare: Roger Wilson
Producent: Nina Asarnoj

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1

Vi tar tempen på filmåret 2017 - och tv-seriehösten. Vad har fastnat i den stora strömmen? The Square, väl? Sameblod? Alias Grace? Grotesco? Fyra kritiker och en programledare väljer och vrakar.

Robert Lepage får en egen teater Tor 14 dec kl 10:01(16 min)

Kerstin Berggren åkte till Quebec City för att träffa den världsberömde kanadensiske teaterskaparen, skådespelaren, manusförfattaren och filmregissören Robert Lepage.

En internationell lägesrapport kring metoo-rörelsen med fem av radions korrespondenter - och så intervjuar vi en av världens ledande feministiska litteraturforskare. Och en essä om att förvandlas från...

Gullan Bornemark – med rätt att tralla Tis 12 dec kl 13:01(29 min)

Hårt arbetande i barnens tjänst - 2017 fyllde Gullan Bornemark 90 år. Kulturredaktionens Lisa Wall porträtterar den svenska barnmusikens portalfigur.

Roger Wilson med gäster värmer upp inför Nobeldagen: Björn Kjellman läser ett avsnitt ur Kasuo Ishiguros Nobelföreläsning, vi diskuterar filmerna efter hans böcker och Mattias Berg om turerna kring...

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".