Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Reportage, recensioner och fördjupning från Kulturredaktionen P1.
Ett avsnitt från P1 Kultur
Djupdykning i Berlins filmfestival – och vem var Gerda Wegener?
Fre 17 feb kl 13:00
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Filmfredag: Om kinesiska storfilmen "The Great Wall" och svenska "Exfrun" – samt långrapport från Berlin-festivalen. Dessutom om ny utställning med Gerda Wegener – som också har filmkoppling.

Den danska konstnären Gerda Wegeners verk visas nu på Millesgården utanför Stockholm. Hennes liv tillsammans med Lili Elbe – den första transpersonen att genomgå en könskorrigerande operation – blev nyligen också skildrat i filmen "The Danish Girl".
Konstvetaren Maryam Fanni kommer till studion för att tala om utställningen.

Göran Sommardal, sinolog och mångårig medarbetare på Kulturredaktionen kommer också hit – för att diskutera storfilmen "The Great Wall". Där tampas Matt Damon och Willem Dafoe med monster som försöker forcera den kinesiska muren. 

Roger Wilson har varit på Filmfestivalen i Berlin och ger oss ett fylligt reportage därifrån.

Vi avslutar filmtemat med att Kulturredaktionens Nina Asarnoj kommer till studion och diskuterar den svenska filmen "Exfrun", som också hade premiär i dag.

Däremellan hinner vi också med en Klassiker av Mattias Berg: om "Gruvan" på Tekniska museet i Stockholm. En av landets äldsta museiutställningar, som återinvigs i morgon lördag.

Programledare: Roger Wilson
Producent: Mattias Berg

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet P1 Kultur

Filmregissören Joachim Trier om "Thelma", intervju med Mary J Blige om "Mudbound", Gradvall och Lorentz förklarar autotune och kritiksamtal om humorserierna "Grotesco", "Full patte" och "Bauta"

Den amerikanska journalisten och författaren Joan Didion är aktuell med ny bok på svenska. Och stjärnkompositören Philip Glass har besökt Sverige, vår reporter har träffat honom.

Samtal om borttagna program och inställda galapremiärer efter #metoo, författaren Primo Levis "Periodiska systemet" och essä om skillnaden mellan att äga och vårda jorden.

Författaren Philip Pullman om läsande som förutsättning för demokrati. Litteraturprofessorn Birgitta Holm har försökt fånga konstnären Helga Henschens röda trådar i en mythobiografi.

Vi besöker en konstmässa i Abu Dhabi, läser Björner Torssons nya diktsamling, ser nordkoreansk film och funderar över vad det säger om landet samt sammanfattar helgen på Stockholms filmfestival

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".