Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Möt personen bakom offentlighetens mask i journalistikens allra mest grundläggande form – intervjun...
Ett avsnitt från Söndagsintervjun
Stefan Holm – om ribbjäveln, stönighet och att vara en helhylle petimäter
Sön 19 feb kl 08:05
Han är en av våra största atleter med OS-guldet 2004 som höjdhoppskarriärens klimax. Han har vunnit På Spåret, pluggat på universitetet och betalar alltid räkningarna i tid. När flippar Stefan Holm?

När han är fem år hoppar han höjd över soffans armstöd hemma i Forshaga och bästisen bryter armen. När han är åtta år ser han OS i Los Angeles på tv och när han är elva år slår Patrik Sjöberg världsrekord i Stockholm. Där någonstans föds Stefan Holms dröm.  

Framgången är byggd i Värmland på trygghet, stönighet och ordning på torpet. Soporna ska vara slängda och räkningarna betalda innan tävling och de svarta kalsongerna ska vara på.

Om den evige konkurrenten Patrik Sjöberg är idrottens rockstjärna så är Stefan Holm dess Messerschmitt. Lite tråkig. Eller?

I Söndagsintervjun i P1 berättar Stefan Holm om att brinna för att kunna lysa, relationen med pappan tillika tränaren Jonny och besattheten av detaljer. 

Och om att växa upp i en bruksort där det enda som räknas är hockey och att inte vara duktig i skolan.

 

Kontakt

Mail: sondagsintervjun@sverigesradio.se
Facebook: Söndagsintervjun i P1
Twitter: @sondagsintervju
Instagram: @sondagsintervjun_p1

Musik som spelats i avsnittet

 • 08.06
  Leon Vynehall - Inside the Deku Tree
  Album: Music for the Uninvited
  Bolag: 3024
 • 08.23
  Axel Boman - Can't Find It
  Album: Family Vacation
  Bolag: Studio Barnhus
 • 08.44
  Peter Lemarc - Drivved
  Album: Sjutton Sånger - LeMarc Sjunger LeMarc
  Bolag: Columbia
Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Söndagsintervjun

I Sverige är hon artisten Sofia Jannok, men i Sápmi är hon Máret. Hemma, på ena sidan Pite älv, tar hon av sig rustningen och slipper stå upp för ett helt folk – samtidigt är det den kampen hon tar.

Sven-Bertil Taube utbildade sig på Dramaten, men har inte stått på nationalscenen på 50 år. I mars återvänder den snart 83-årige Londonbon, men den här gången kommer han inte att kunna se publiken.

Advokaten Thomas Bodström skulle i veckan tillträtt som landshövding, men regeringen ångrade sig efter massiv kritik. Hur ser den f.d. justitieministern på tiden i skandalomsusade pensionsbolaget...

1993 fick hon en egen kolumn i Sveriges största tidning Expressen och skrev hämningslöst och hänsynslöst. Linda Skugge hatade och blev hatad. Men hur vågade en blyg 19-åring vara så kontroversiell?

Han bär på sin fars förväntningar, sin mors nervositet och hela släktens tunga sinne. Inte helt lätt när han också är excentriker, men en feg sådan. Hur är det att vara David Lagercrantz egentligen?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".