Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Veckomagasin om film, tv, dvd och internet. Detta är programmet för dig som vill nå längre och veta mer...
Ett avsnitt från Kino
Tillbaka till miniserien
Fre 19 dec 2008 kl 19:00
Tillbaka till miniserien. Förr fick vi rota fram dem ur videobutikens dunklaste skamvrår. I höst har många äntligen kommit ut på dvd: miniserierna. Åttiotalets bästa tv-format, baserade på bästsäljarromaner... av flärd- och lyxförfattare som Judith Krantz och Sidney Sheldon. De gjordes med hemmafrupubliken i åtanke, och var fångade man in den? Jo, i tv-soffan. I årets sista Kino frossar vi i raffinerade hämndplaner, ångande sex och repliker vassa som stilettklackar. Vi diskuterar miniserieklassiker som "Tracys hämnd", "Tillbaka till Eden", "Princess Daisy", "Inte för vinnings skull", "Mistrals dotter" och "Törnfåglarna". Seriernas hjältinnor byggde affärsimperier för att jävlas med sina ex och hade ohämmat sex med massor av män. Kanske var de bättre förebilder för självhatande småflickor än chick lit-vågens viktältande och självförnekande Bridget Jones-figurer? Dessutom går vi på pressjunket för nya superhjältefilmen "The Spirit" och får en kontrollerad pratstund med självaste Scarlett J

Förr fick vi rota fram dem ur videobutikens dunklaste skamvrår. I höst har många äntligen kommit ut på dvd: miniserierna. Åttiotalets bästa tv-format, baserade på bästsäljarromaner av flärd- och lyxförfattare som Judith Krantz och Sidney Sheldon. De gjordes med hemmafrupubliken i åtanke, och var fångade man in den? Jo, i tv-soffan.

I årets sista Kino frossar vi i raffinerade hämndplaner, ångande sex och repliker vassa som stilettklackar. Vi diskuterar miniserieklassiker som ”Tracys hämnd”, ”Tillbaka till Eden”, ”Princess Daisy”, ”Inte för vinnings skull”, ”Mistrals dotter” och ”Törnfåglarna”.

Seriernas hjältinnor byggde affärsimperier för att jävlas med sina ex och hade ohämmat sex med massor av män. Kanske var de bättre förebilder för självhatande småflickor än chick lit-vågens viktältande och självförnekande Bridget Jones-figurer?

Dessutom går vi på pressjunket för nya superhjältefilmen ”The Spirit” och får en kontrollerad pratstund med självaste Scarlett Johansson och Samuel L Jackson.

Programledare: Roger Wilson.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kino
Kino
Fre 11 dec 2015 kl 19:03(52 min)
Kino
Fre 04 dec 2015 kl 14:03(43 min)
Kino
Fre 27 nov 2015 kl 14:03(45 min)
Kino
Fre 20 nov 2015 kl 14:03(45 min)
Kino
Fre 13 nov 2015 kl 14:03(45 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".