Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Reportage, recensioner och fördjupning från Kulturredaktionen P1.
Ett avsnitt från P1 Kultur / Litteraturveckan i P1

Ny chef på Arkdes, Nicolai Gedda och Roger Wilson i Berlin

Fre 10 feb kl 13:02
Julia Svensson, redaktör Tidskriften Arkitektur och Salka Hallström Bornold, bitr. chefredaktör på tidningen Form kommenterar valet av ny chef på ArkDes, Statens centrum för arkitektur och design. Stefan... Johansson, regissör och f.d. dramaturg på Operan i Stockholm berättar om tenoren Nicolai Geddas liv och verk. Stefan Johansson är just nu själv aktuell med en uppsättning av "Aniara" på Operan i Malmö. Roger Wilson rapporterar från Berlins filmfestival, dag 2. Nu har han sett filmen "Menashe", helt på jiddisch, som handlar om ortodoxa judar i Brooklyn. Och igår var det invigning med filmen "Django" som berättar om jazzmusikern Django Reinhardts liv. Klassikern handlar om Henrik VIII:s rustning och är gjord av Jenny Teleman. Dessutom berättar Måns Hirschfeldt om en utställning med Jonas Bohlins verk på Vandalorums konsthall. Programledare: Gunnar BolinProducent: Nina Asarnoj.

Julia Svensson, redaktör Tidskriften Arkitektur och Salka Hallström Bornold, bitr. chefredaktör på tidningen Form kommenterar valet av ny chef på ArkDes, Statens centrum för arkitektur och design.

Stefan Johansson, regissör och f.d. dramaturg på Operan i Stockholm berättar om tenoren Nicolai Geddas liv och verk. Stefan Johansson är just nu själv aktuell med en uppsättning av "Aniara" på Operan i Malmö.

Roger Wilson rapporterar från Berlins filmfestival, dag 2. Nu har han sett filmen "Menashe", helt på jiddisch, som handlar om ortodoxa judar i Brooklyn. Och igår var det invigning med filmen "Django" som berättar om jazzmusikern Django Reinhardts liv.

Klassikern handlar om Henrik VIII:s rustning och är gjord av Jenny Teleman.

Dessutom berättar Måns Hirschfeldt om en utställning med Jonas Bohlins verk på Vandalorums konsthall.

Programledare: Gunnar Bolin
Producent: Nina Asarnoj

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet P1 Kultur / Litteraturveckan i P1
Kl 00:45(10 min)
Igår kl 13:00(59 min)
Mån 24 apr kl 13:00(59 min)
Sön 23 apr kl 19:38(17 min)
Fre 21 apr kl 13:00(59 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".