Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En personlig talkshow om aktualiteter och nyheter. Med Thomas Nordegren och Louise Epstein.
Ett avsnitt från Nordegren & Epstein i P1
Merkel, mobbning och parfymallergi
Tor 16 mar kl 15:04
Hur har Merkel förberett sig för mötet med Trump? Och snart drar en ny tv-serie om vuxenmobbning igång. Behövs en mobbningsombudsman?

Merkel möter Trump

Tysklands förbundskansler Angela Merkel, fru Europa själv, är ju på väg till USA för att träffa president Donald Trump i Vita Huset. Hur har hon förberett sig och hur kan en överenskommelse mellan dem se ut? Den tyska journalisten Sonja Leister kommer till studion och berättar om Merkels förberedelser.

Vuxna som mobbas

Vi ska också tala om ett ämne som många tar upp i dag med anledning av Morgan Allings TV-serie om vuxenmobbning - Morgans Mission i SVTStefan Blomberg som är psykolog och forskare på arbets- och miljömedicin på Linköpings universitet är inbjuden för att prata om detta. Även journalisten och chefredaktören Amelia Adamo är med för att berätta om när hon blev mobbad. Hur gör man om man känner sig vuxenmobbad. Behövs en mobbningsombudsman?

Doftöverkänslighet en inbillning?

Efter gårdagens program har det uppstått en diskussion om doftallergi och parfymöverkänslighet. Finns det något vetenskapligt stöd för att det existerar eller handlar det mest om inbillning och att söka uppmärksamhet.

Eller är det vuxenmobbning att hävda det.

Här kan du delta i diskussionen eller läsa vad våra lyssnare skrivit

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Helena Huhta

HIT KAN DU VÄNDA DIG OM DU ÄR UTSATT FÖR MOBBING

Man talar i mobiltelefon

Arbetsmiljöverket – Denna myndighet har i uppdrag av regeringen och riksdagen att se till att lagar och riktlinjer om arbetsmiljö och arbetstider följs av företag och organisationer. På deras hemsida finns information om vilka lagar och föreskrifter som gäller, här finns statistik och annan information som kan vara till hjälp för den intresserade. 

Din vårdcentral – Det kan vara en god idé att kontakta din vårdcentral för att få vidare hjälp om du känner dig sjuk på grund av arbetsrelaterad ohälsa. 

Arbets- och miljömedicinsk klinik - Kontakta Vårdguiden på telefonnummer 1177 och fråga om närmaste arbetsmiljö och medicinsk klinik. Dessa kliniker tar emot patienter med sjukdomar som misstänks bero på arbetsmiljön eller den omgivande miljön.

Företagshälsovården – Många arbetsgivare anlitar företag inom företagshälsovården för att komplettera arbetsplatsens arbetsmiljöarbete. Se vilket företag som din arbetsgivare har avtal med. 

Föreningen Stopp – Denna förenings syfte är bland annat att arbeta för att uppmärksamma mobbning och kränkande särbehandling. Där finns hjälp och stöd att söka om en känner sig utsatt på sin arbetsplats. 

OMM – Organisationen Mot Mobbning – Denna förenings syfte är bland annat att arbeta för att förbättra rutiner vid situationer där mobbning uppstått och rehabiliteringen för den som utsatts. 

Steg för steg – en organisation som verkar för nolltolerans mot kränkande behandling, oavsett var, på vilket sätt det sker. Organisationen välkomnar alla åldersgrupper. Läs mer om Steg för steg här.

Källa: Morgans mission SVT

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Nordegren & Epstein i P1
Att bestiga ett berg Igår kl 15:04(40 min)

Idag pratar vi med Fredrik Westerlund som besteg fjälltopparna kring Arjeplog för en god sak.

Hur få tillbaka sexlusten efter #metoo Mån 20 nov kl 15:04(40 min)

Louise är nedstämd och bedrövad efter alla vittnesmål om svinerierna i snart sagt alla delar av samhället.

Är det dags att börja skjuta av skarvar och sälar i stor skala för att rädda det svenska Östersjöfisket? Har vi gullat för mycket med det glupska djuret?

En förbjuden fråga? Ons 15 nov kl 15:04(40 min)

Idag gör vi ett experiment och ställer en fråga som vissa menar är otänkbar att ställa i Sveriges Radio.

Kvartal-rapport med Huitfeldt Tis 14 nov kl 15:04(40 min)

När Studio Etts programledare lämnade Sveriges radio för att arbeta med en okänd tidning var det många som undrade varför. Vi frågar honom direkt.

Upptäck avsnitt från programmet Nordegren & Epstein i P1

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".