Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett program om vår uppkopplade framtid.
Ett avsnitt från Robotarna kommer
Roboten och människan
Mån 06 mar kl 10:35
Följ med och träffa robotarna som redan nu finns i hemmen och ute på stan i San Francisco. Är de våra nya kompisar? Eller är de farliga, ett hot som vi bör förbereda oss inför?

En rad betydelsefulla frågor kring utvecklingen av robotar och artificiell intelligens har poppat upp på kartan. Vad händer när saker i samhället automatiseras och robotar tar över? Hur ska det gå med jobben?

Samtidigt gör robotiseringen våra liv bättre på olika sätt och man kan tänka sig en framtid där robotarna fungerar som våra arbetskamrater, hjälpredor och vänner. Vilka relationer kommer vi egentligen att ha med robotar i framtiden?

Roboten är på frammarsch, frågan är hur vi ska mötas?

Musik som spelats i avsnittet

  • 10.35
    L.O.C. - Talk
    Album: I Am the Streets
    Bolag: Goldtoes Entertainment/I Am The Streets
Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Robotarna kommer
Roboten i förarsätet Mån 27 mar kl 10:35(24 min)

Biljakt efter en bullig liten robotbil, en självkörande bilsimulator på Stanforduniversitet och supersnabba hyperloopar – följ med till Kalifornien och ta del av framtidens transportsätt.

Min läkare är en robot Mån 20 mar kl 10:35(24 min)

Träffa robotdoktorn i Kalifornien – en hjärtläkares avatar som kan svara på patienternas frågor. Och följ med till uppstickarna Frisq och Kry som vill digitalisera och revolutionera svensk sjukvård.

Roboten ser dig. Roboten hör dig. Mån 13 mar kl 10:35(25 min)

Följ med till företaget i Göteborg som kan förutse framtiden. Vi träffar också forskaren på Stanforduniversitetet i Kalifornien som tycker att vi ska gilla läget kring all data som samlas in om oss.

Roboten och människan Mån 06 mar kl 10:35(24 min)

Följ med och träffa robotarna som redan nu finns i hemmen och ute på stan i San Francisco. Är de våra nya kompisar? Eller är de farliga, ett hot som vi bör förbereda oss inför?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".