Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Reportage, recensioner och fördjupning från Kulturredaktionen P1.
Ett avsnitt från P1 Kultur
Porträtt av konstnären Annika Eriksson, rapport från ARS17 och post-kapitalism
Tis 28 mar kl 13:00
Konstnären Annika Eriksson är just nu aktuell på Moderna Museet Malmö. Dessutom: mönstring av samtidskonsten på ARS17 och essä om världen efter kapitalismen.

Annika Eriksson är kanske mest känd för sina egensinniga filmer. Just nu är hon aktuell med den retrospektiva utställningen "The Social" på Moderna museet i födelsestaden Malmö. Tor Billgren träffade henne under arbetet med utställningen.

På fredag öppnar Helsingfors stora internationella konstmönstring ARS sin nionde upplaga, ARS 17, denna gång med undertiteln "Hello world!". P1 Kulturs Karsten Thurfjell rapporterar direkt från dagens pressvisning.

I dessa dagar talas det ganska ofta om kapitalismens slut och det kommer flera böcker på temat. Men om systemet håller på att rasa, vad kommer då efteråt? Eller har skiftet redan påbörjats? I dagens OBS-essä har Dan Jönsson läst två framtidsprofetior som ger kulturen diametralt olika roller i omställningen.

Programledare: Saman Bakhtiari
Producent: Eskil Krogh Larsson

Musik som spelats i avsnittet

 • 13.00
  Hans Appelqvist - End Title The Long Shower
  Kompositör: Hans Appelqvist
  Bolag: ORANGE MILK
 • 13.21
  Hans Appelqvist - End Title The Long Shower
  Album: Swimming Pool
  Bolag: Orange Milk
Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet P1 Kultur

Utifrån enbart det senaste dygnets alla händelser - uppgifterna om Kulturprofilen och Musikprofilen samt uppropet Deadline från kvinnliga journalister - talar vi om konsekvenserna nu och framöver.

Om att bli avvisad som författare - och ändå fortsätta skriva. Vi har pratat med sverigeaktuella komikern Kathy Griffin. Och essä om vad kärnan egentligen är i upplevelsen av sexuella trakasserier.

Vi träffar George Pelecanos, aktuell i ny dokumentär, på hans favoritcafé i Washington. Dessutom har vi sett den omdiskuterade föreställningen "Muslim Ban" - och minns Rikard Wolff i text och musik.

Birgitta Holm om Helga Henschen 100 år Sön 19 nov kl 19:40(20 min)

"Som av fåglar genomflugen" heter litteraturprofessorn Birgitta Holms mythobiografi om konstnären och aktivisten Helga Henschen som också är aktuell med en utställning på Thielska galleriet.

Sveriges Radios kulturkorrespondent Naila Saleem fungerar över olika perspektiv efter ännu en vecka som präglats av såväl #MeToo-upprop som kontroverser kring det nya museet Louvre Abu Dhabi.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".