Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Reportage, recensioner och fördjupning från Kulturredaktionen P1.
Ett avsnitt från P1 Kultur
Varför renoveras alla kulturinstitutioner precis samtidigt? Och vad är en trädgård bra för?
Ons 29 mar kl 13:00
Just nu står många av de nationella kulturinstitutionerna under och inför omfattande renoveringar: Nationalmuseum, Kungliga Operan, Dramaten med flera. Men vad händer när allt renoveras samtidigt?

Till P1 Kulturs studio kommer arkitekturjournalisterna Elisabet Andersson, Svenska Dagbladet, och Dan Hallemar - som bland annat är känd från radiopodden "Staden".

Dessutom träffar vi konstnären och konstprofessorn LouLou Cherinet, som på Moderna Museet gestaltar utanförskapet på olika sätt - och vem som egentligen är innanför.

Och i dagens OBS Essä funderar kulturjournalisten och författaren Lars Hermansson om trädgården som idé. Varför är vi människor så fästa vid den - nu och genom historien.

Programledare: Roger Wilson.

Producent: Mattias Berg.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet P1 Kultur

Vi tar tempen på filmåret 2017 - och tv-seriehösten. Vad har fastnat i den stora strömmen? The Square, väl? Sameblod? Alias Grace? Grotesco? Fyra kritiker och en programledare väljer och vrakar.

Den tidigare stoppade föreställningen "Nurejev" spelas nu i Moskva - hur stor betydelse har det? Möt långfilmsdebuterande Nikeisha Andersson. Porträtt av kanadensiske teater stjärnan Robert Lepage.

Vi firar Lucia med en stor internationell lägesrapport kring metoo-rörelsen. Med oss är fem av radions korrespondenter - och så intervjuar vi en av världens ledande feministiska litteraturforskare.

Viktig ABBA-skiva fyller jämt - vad har den haft för betydelse? Porträtt av en av svensk barnkulturs centralfigurer: Gullan Bornemark. Dessutom: Essä om "svart ekologi".

Uppsättningen av My Fair Lady på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm delar kritikerna. Vi samlar några av dem för ett samtal om fel och förtjänster. Dessutom om skräckförfattaren Shirley Jackson.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".