Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
Religiösa friskolor – förbud eller skärpt kontroll?
Tor 30 mar kl 14:03
Religiösa friskolor bör förbjudas. Det hävdar 13 socialdemokrater som går emot partistyrelsens linje att i stället skärpa kontrollen. Friskolornas vara eller inte vara debatteras i Människor och tro.

 

Barn har rätt att helt slippa religiös påverkan under skoldagen, därför bör religiösa friskolor förbjudas. Det hävdar 13 socialdemokrater som inför partikongressen uppmanar partistyrelsen att gå längre än att enbart föreslå skärpta regler. Debatt i Människor och tro mellan Tara Twana, kongressombud och en av undertecknarna, och Thomas Strand, som sitter i utbildningsutskottet och är styrelseledamot i Socialdemokrater för tro och solidaritet.

Prästen som var fånge hos IS

Den syriske prästen Jacques Mourad satt flera månader i IS fängelse. När fångenskapen omvandlades till husarrest möttes han av nästa chock: det kloster han under 15 år byggt upp till en interreligiös mötesplats var totalförstört. Människor och tro mötte Jacques Mourad efter flykten från Syrien under hans Europaresa på temat hopp och dialog.

En fransk rörelse som tror att Gud vill ha manliga män

Gud vill inte ha snälla pojkar, Gud vill ha manliga män. Det mottot lever man efter i den franska katolska mansrörelsen Au coeur des hommes (I mäns hjärtan). De träffas för att hitta sin andliga maskulinitet, genom samtal och aktiviteter som bergsklättring och järnsmide. Frilansjournalisten Anna Trenning-Himmelsbach skildrar mansrörelsen i ett reportage för Människor och tro.

Kan en stad vara helig - samtal med Anita Goldman om Jerusalem

Författaren Anita Goldman är aktuell med essäboken Jerusalem och jag, där hon bland annat lyfter fram olika judiska författare och deras betydelse för synen på Jerusalem. I Människor och tro berättar hon om det himmelska och det världsliga Jerusalem och sin egen relation till staden. Kan en stad vara helig? Och vems är egentligen Jerusalem? Anita Goldman har bott 17 år i Jerusalem och är en mångårig skildrare av israeliskt samhällsliv och kultur.

Musik som spelats i avsnittet

 • 14.22
  Fairuz - Shadi
  Album: Precious Diamond Fairuz
  Bolag: Bringins Music
 • 14.56
  Delta Rhythm Boys - Tre trallande jäntor
  Album: Guldkorn
  Bolag: WM Sweden
Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro
Människor och tro
Igår kl 15:04(45 min)
Människor och tro
Fre 11 aug kl 15:04(45 min)
Människor och tro
Fre 04 aug kl 15:04(44 min)
Människor och tro
Fre 28 jul kl 15:04(45 min)
Människor och tro
Fre 21 jul kl 15:04(45 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".