Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Reportage, recensioner och fördjupning från Kulturredaktionen P1.
Ett avsnitt från P1 Kultur
Veckans podd: Tre gånger Gösta Ekman
Sön 09 apr kl 19:40
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Efter beskedet om Gösta Ekmans bortgång besöker Sissela Kyle, Sven Hugo Persson och Klas Gustafson P1 Kultur. Med sig har de varsin sketch som visar på "den Ekmanska briljansen".

P1 Kultur får besök i studion av Sissela Kyle, skådespelerska och chef och konstnärlig ledare för Parkteatern i Stockholm, Sven Hugo Persson, mångårig medarbetare på Sveriges Radio och tidigare dramaturg på Dramaten, och författaren och journalisten Klas Gustafson, som skrev den stora Gösta Ekman-biografin "Farbrorn som inte vill va' stor" 2010.

Med sig har de varsitt exempel på en sketch med Gösta Ekman som vittnar om hans mångsidighet och storhet – som komiker, skådespelare och människa.

Klas Gustafson har valt tv-serien "Duo jag" från 1991, Sissela Kyle pratar om "Hemliga agenternas lunchrum" ur Hasse och Tages revy "Lådan" från 1968 och Sven Hugo Persson lyfter fram "I sportaffären" från revyn "Svea Hund" från 1976.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet P1 Kultur

Vi firar Lucia med en stor internationell lägesrapport kring metoo-rörelsen. Med oss är fem av radions korrespondenter - och så intervjuar vi en av världens ledande feministiska litteraturforskare.

Viktig ABBA-skiva fyller jämt - vad har den haft för betydelse? Porträtt av en av svensk barnkulturs centralfigurer: Gullan Bornemark. Dessutom: Essä om "svart ekologi".

Uppsättningen av My Fair Lady på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm delar kritikerna. Vi samlar några av dem för ett samtal om fel och förtjänster. Dessutom om skräckförfattaren Shirley Jackson.

Kazuo Ishiguros Nobelföreläsning Sön 10 dec kl 19:40(20 min)

Björn Kjellman läser utdrag ur Kazuo Ishiguros Nobelföreläsning från Börshuset i Stockholm. Översättningen är gjord av Rose-Marie Nielsen.

Hur har den senaste tidens uppmärksamhet kring Nobelpriset och Svenska Akademien påverkar Nobelfesten? Vad pratar gästerna om? Det funderar kulturredaktionens Hanna Jedvik på i veckans kulturkrönika.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".