Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Reportage, recensioner och fördjupning från Kulturredaktionen P1.
Ett avsnitt från P1 Kultur
Veckans podd: Biologiska museet stänger men lever vidare
Sön 16 apr kl 19:40
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
"Nordens djurvärld sedd i naturen" står det över entrén till Biologiska museet i Stockholm. I augusti slår man igen portarna – efter 124 år. Vi minns museet i samtal och reportage om nytt filmverk.

När Biologiska museet invigdes på Djurgården i Stockholm 1893 var det banbrytande som världens första naturhistoriska museum som använde sig av ett storskaligt diorama. Men idag anses det ha spelat ut sin roll. I augusti i år ska det stängas.

Nu är museireliken aktuell på Moderna museet i samma stad. Där visas nämligen den irländske konstnären Gerard Byrnes filmverk "Jielemeguvvie guvvie sjisjnjeli" som är inspelat på Biologiska museet.

Reportage av Mårten Arndtzén som har träffat Gerard Byrne och studiosamtal om Biologiska museet med arkitekturhistorikern Christina Pech.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet P1 Kultur

Beslut om ny kyrkohandbok idag – vad betyder det? Fiktion och fejk på Vandalorum – vad kan vi lita på? Dessutom: brasilianska protestsånger från juntatiden på skiva och veckans ord: "Tupprepa".

Utifrån enbart det senaste dygnets alla händelser - uppgifterna om Kulturprofilen och Musikprofilen samt uppropet Deadline från kvinnliga journalister - talar vi om konsekvenserna nu och framöver.

Om att bli avvisad som författare - och ändå fortsätta skriva. Vi har pratat med sverigeaktuella komikern Kathy Griffin. Och essä om vad kärnan egentligen är i upplevelsen av sexuella trakasserier.

Vi träffar George Pelecanos, aktuell i ny dokumentär, på hans favoritcafé i Washington. Dessutom har vi sett den omdiskuterade föreställningen "Muslim Ban" - och minns Rikard Wolff i text och musik.

Birgitta Holm om Helga Henschen 100 år Sön 19 nov kl 19:40(20 min)

"Som av fåglar genomflugen" heter litteraturprofessorn Birgitta Holms mythobiografi om konstnären och aktivisten Helga Henschen som också är aktuell med en utställning på Thielska galleriet.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".