Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Reportage, recensioner och fördjupning från Kulturredaktionen P1.
Ett avsnitt från P1 Kultur
Biologiska museet, konstmönstring på Kiasma och Birgitta Egerbladh
Mån 10 apr kl 13:00
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Konstnären Gerard Byrne har gjort en film om Biologiska museet i Stockholm, som snart ska stänga. Livet med och på internet är temat för ARS 17 och Birgitta Egerbladhs dansföreställning för små barn.

Biologiska museet i Stockholm invigdes 1893. Då var det banbrytande men nu anses det ha spelat ut sin roll som museum. I augusti i år ska det stängas. Nu är denna museirelik aktuell på Moderna museet i samma stad. Där visas nämligen sedan i helgen den irländske konstnären Gerard Byrnes filmverk "Jielemeguvvie guvvie sjisjnjeli". Mårten Arndtzén har träffat Gerard Byrne och det blir också samtal i studion med arkitekturhistorikern Christina Pech om Biologiska museet.

Livet med och på internet är ämnet för Helsingfors stora internationella konstmönstring ARS 17. Karsten Thurfjell har varit där.

Och så pratar vi om Jenny Erpenbecks senaste roman "Gå, gick, gått" och om Birgitta Egerbladhs dansteaterföreställning "Bråttom, bråttom".

Programledare: Gunnar Bolin
Producent: Anna Tullberg

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet P1 Kultur

Viktig ABBA-skiva fyller jämt - vad har den haft för betydelse? Porträtt av en av svensk barnkulturs centralfigurer: Gullan Bornemark. Dessutom: Essä om "svart ekologi".

Uppsättningen av My Fair Lady på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm delar kritikerna. Vi samlar några av dem för ett samtal om fel och förtjänster. Dessutom om skräckförfattaren Shirley Jackson.

Kazuo Ishiguros Nobelföreläsning Sön 10 dec kl 19:40(20 min)

Björn Kjellman läser utdrag ur Kazuo Ishiguros Nobelföreläsning från Börshuset i Stockholm. Översättningen är gjord av Rose-Marie Nielsen.

Hur har den senaste tidens uppmärksamhet kring Nobelpriset och Svenska Akademien påverkar Nobelfesten? Vad pratar gästerna om? Det funderar kulturredaktionens Hanna Jedvik på i veckans kulturkrönika.

Dessutom film om ortodoxt judiskt liv i New York.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".