Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Reportage, recensioner och fördjupning från Kulturredaktionen P1.
Ett avsnitt från P1 Kultur
David Lynch i ny dokumentär, jakten på graffiti-Bambi och poesi efter tragedi
Tor 13 apr kl 13:00
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
David Lynch är aktuell på vita duken i ny Lynchig dokumentär. Den hemliga konstnären Bambi gör succé i London, men vem är hon? Och möt författaren Jonas Modig i ett samtal om poesi, förlust och liv.

En av vår tids mest knepiga och kusliga filmare, David Lynch, kan själv ses på vita duken från och med imorgon i dokumentären "The art life". Samtal med Gunnar Bolin.

Bambi kallar sig en av Storbritanniens just nu största gatukonstnärer. Hon har gjort sig känd för sprayade stencilverk som ofta berör kändiskultur, kvinnlig identitet eller politik. Kulturredaktionens Tali da Silva åkte till London för att ta reda på vem Bambi egentligen är.

En vecka efter terrordådet i Stockholm försöker vi också zooma ut och sammanfatta vad den gångna veckan har inneburit. Krönika av Kulturredaktionens chef Mattias Hermansson.

Och vilken roll kan poesi fylla för att hitta sätt att förhålla sig till en bottenlös förlust? Tidigare i år kom poeten Jonas Modig ut med diktsamlingen "Mellan öarna i de långa sunden". Anna Tullberg har träffat honom för att prata om poesi och tragedi.

I boken "Tillbaka till samtalet" pläderar sociologen Sherry Turkle för att våga ha tråkigt och ge varann minst sju minuter innan vi tar fram mobilerna. Katarina Wikars funderar i dagens OBS om den svåra och enkla konsten att ge varann full uppmärksamhet.

Programledare: Lisa Wall
Producent: Eskil Krogh Larsson

Musik som spelats i avsnittet

 • 13.23
  Pro Sound Effects Library - Spray Paint Graffiti
  Album: DJ Starter Kit: 100 Essential Party Sounds
  Bolag: Pro Sound Effects
 • 13.25
  Mammoth Hits - Wannabe
  Album: Wannabe (A Tribute to Spice Girls)
  Bolag: Mammoth Hits Music
 • 13.36
  The Cinematic Orchestra - Dawn
  Album: Man With A Movie Camera
  Bolag: Ninja Tune
 • 13.43
  The Cinematic Orchestra - The Awakening Of A Woman (Burnout)
  Album: Man With A Movie Camera
  Bolag: Ninja Tune
Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet P1 Kultur

"För första gången beter sig Svenska Akademien som en modern organisation i ett modernt samhälle" säger DN:s Björn Wiman. Frågan är om alla ledamöter är med på den resan.

Beslut om ny kyrkohandbok idag – vad betyder det? Fiktion och fejk på Vandalorum – vad kan vi lita på? Dessutom: brasilianska protestsånger från juntatiden på skiva och veckans ord: "Tupprepa".

Utifrån enbart det senaste dygnets alla händelser - uppgifterna om Kulturprofilen och Musikprofilen samt uppropet Deadline från kvinnliga journalister - talar vi om konsekvenserna nu och framöver.

Om att bli avvisad som författare - och ändå fortsätta skriva. Vi har pratat med sverigeaktuella komikern Kathy Griffin. Och essä om vad kärnan egentligen är i upplevelsen av sexuella trakasserier.

Vi träffar George Pelecanos, aktuell i ny dokumentär, på hans favoritcafé i Washington. Dessutom har vi sett den omdiskuterade föreställningen "Muslim Ban" - och minns Rikard Wolff i text och musik.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".