Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
När chocken lagt sig - hur går vi vidare?
Tor 13 apr kl 14:03
Efter terrordådet i Stockholm, vad händer med stämningen i Sverige på längre sikt? Människor och tro diskuterar följderna för religiösa minoriteter och förutsättningarna för samhörighet i mångfalden.

Anneli Rådestad, chefredaktör för Judisk krönika, och Mohammad Fazlhashemi, professor i islamisk teologi och filosofi, samtalar om hur man undviker polarisering.

Den misstänkte terroristen kommer från Uzbekistan. Journalisten Elin Jönsson berättar i Människor och tro om situationen i landet.

Den kristna barnmorskan som vägrar aborter och nekades anställning blev inte diskriminerad, anser Arbetsdomstolen. I Människor och tro kommenterar hennes juridiska ombud Ruth Nordström domen, liksom Kristina Ljungros, förbundsordförande i RFSU. Kavot Zillén, doktor i medicinsk rätt, ger sin bedömning av vad som händer med ärendet när det tas upp i Europadomstolen. Läkaren Michele Mariano är en av få läkare i Italien som utför aborter. I programmet berättar han varför.

Kopterna i Egypten har utsatts för ännu en våldsam attack, där 27 gudstjänstfirare dödades. Sveriges radios Mellanösternkorrespondent Cecilia Uddén rapporterar om en alltmer decimerad kristen minoritet.

Frilansjournalisten Anna Jonasson har också besökt författaren Amos Oz i Israel. Hans bok om Judas och Jesus kommer i svensk översättning nästa vecka. Som pojke hade Amos Oz ingen chans hos tjejerna och var dålig på basket, därför fördjupade han sig i Nya testamentet i stället, säger han.

Musik som spelats i avsnittet

  • 14.37
    Kings of Convenience - Know-How
    Album: Riot On An Empty Street
    Bolag: Source UK
Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro
Människor och tro
Tor 14 sep kl 14:03(45 min)
Människor och tro
Tor 07 sep kl 14:03(45 min)
Människor och tro
Tor 31 aug kl 14:03(45 min)
Människor och tro
Tor 24 aug kl 14:03(44 min)
Människor och tro
Fre 18 aug kl 15:04(45 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".