Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Psykoterapeuten Allan Linnér möter lyssnare i ett terapeutiskt samtal.
Ett avsnitt från Radiopsykologen
En lerklump som andra formar
Tor 20 apr kl 11:04
Birgitta har gjort många val i livet som hon ångrar. Hennes vuxna döttrar säger att hon svikit både sig själv och dem. Nu vill de att hon ska lämna sin sambo. Men vad vill hon själv?

- Det är som en slags sjukdom jag har, säger Birgitta. Som gör att jag varken vet vad jag känner eller vad jag vill.

Birgitta närmar sig pensionsåldern och märker att de livsval hon gjort håller på att komma ikapp henne. För 17 år sen tog hennes man sitt liv efter många år av kaos och missbruk. De tre döttrarna var då i tonåren. Hon träffade ganska snabbt en ny man som hon flyttade ihop med.
- Jag hade tappat fotfästet totalt och han kom som en räddande ängel, säger Birgitta. Men kanske tänkte jag för mycket på mig själv och för lite på barnen. Det är väl det som straffar sig nu.

På senare tid har schismen mellan sambon och barnen vuxit. Döttrarna tycker att hon ska flytta från sin sambo, att hon skulle må bättre om hon levde själv. Men Birgitta är villrådig. Måste hon välja mellan sambon och barnen? Skulle det gottgöra hennes tidigare svek?

Valsituationen känns omöjlig. Hon, som uppfostrats till att alltid göra andra nöjda, hur ska hon kunna höra sin egen röst?

Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Radiopsykologen
Radiopsykologen
Tor 22 jun kl 11:04(29 min)
Radiopsykologen
Tor 15 jun kl 11:04(28 min)
Radiopsykologen
Tor 08 jun kl 11:04(28 min)
Radiopsykologen
Tor 01 jun kl 11:04(28 min)
Radiopsykologen
Tor 25 maj kl 20:03(28 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".