Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Om vetenskap, forskningsrön och ny teknik som förändrar vår värld. Varje vardag ger programmet fördjupning...
Ett avsnitt från Vetandets värld

Maten som får toppidrottarna att prestera

Tor 20 apr kl 12:10
Hur äter elitidrottare? Och vad kan motionärerna lära sig av proffsen? Hör om den vetenskapligt framtagna kosten bakom idrottsresultaten.

Ända sedan antiken har idrottare testat olika mer eller mindre effektiva dieter. För ungefär 100 år sedan började forskarna förstå hur olika näringsämnen påverkar muskler och uthållighet, och idag är idrottsnutrition ett forskningsområde som intresserar allt fler amatörer.

I Vetandets värld får du veta vilka kostråd forskarna ger till toppidrottarna, och om det är lönt att lägga pengar på tillskott som lovar bättre resultat.

I programmet hör du bland andra Stefan Pettersson, forskare på institutionen för kost- och idrottsvetenskap vid Göteborgs universitet och kostrådgivare i Sveriges olympiska kommitté samt forskaren Marcus Moberg på Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm.

Malin Avenius
vet@sverigesradio.se

Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Vetandets värld
Kl 13:15(58 min)
Kl 12:10(20 min)
Fre 26 maj kl 12:10(20 min)
Tor 25 maj kl 12:10(20 min)
Ons 24 maj kl 12:10(19 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".