Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Anneli Dufva intervjuar teaterprofiler i Sverige.
Ett avsnitt från Teaterprogrammet
Möt regissören, skådespelaren och teaterchefen Anna Pettersson
Fre 24 mar kl 19:03
Anna Pettersson är skådespelare och regissör, men bedriver också konstnärlig forskning om skådespelaren på scenen. Och i april tillträder hon som ny chef för Strindbergs Intima Teater i Stockholm.

Anna Pettersson är född i Stockholm 1969, där hon gick Södra latins teaterlinje och efter det Teaterhögskolan, som hon gick ut 1993.

Sedan dess har hon spelat och regisserat på bland annat Stockholms Stadsteater, Dramaten, Teater Brunnsgatan 4, Riksteatern och Strindbergs Intima teater.

Hon var med i Lars Noréns Personkrets och i Ett sorts Hades.

Som regissör har hon bland annat gjort en mycket egensinnig Fröken Julie, med sig själv i alla roller år 2012 var det och hon fick en rad priser för den uppsättningen, bland annat Svenska Teaterkritikernas pris och även DN:s kulturpris. Hon har också fått Thaliapriset.

Hon har regisserat på Malmö Stadsteater – nu senast den feministiska humorshowen På gränsen, men tidigare både Ibsen och Molière.

På Dramaten kan man fortfarande också se hennes tolkning av Ibsens Hedda Gabler. Och på Stockholms Stadsteater hade nyligen hennes uppsättning av Lorcas Bernardas hus premiär.

Anna Pettersson undervisar skådespelarelever vid Stockholms Dramatiska Högskola, där hon även bedriver konstnärlig forskning.

Anna Pettersson valde en bit ur August Strindbergs Den starkare, som sitt klipp. Av upphovsrättsliga skäl finns inte föreställningen att lyssna på i sin helhet.

Musik som spelats i avsnittet

  • 19.07
    Reuben Wilson - We're In Love
    Album: Set Us Free
    Bolag: Blue Note Records
Programmet tillhör kategorin: Drama
Alla avsnitt från programmet Teaterprogrammet
Teaterprogrammet
Fre 15 sep kl 19:03(27 min)
Teaterprogrammet
Fre 08 sep kl 19:03(28 min)
Teaterprogrammet
Fre 01 sep kl 19:03(27 min)
Teaterprogrammet
Fre 23 jun kl 19:03(27 min)
Teaterprogrammet
Fre 16 jun kl 19:03(26 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".