Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
Teater som konfliktlösare?
Tor 27 apr kl 14:03
Svart komedi om sekteristiska och politiska fördomar driver med allt och alla i det libanesiska samhället.

I april 1975 bröt det libanesiska inbördeskriget ut, en blodig konflikt som varade i 15 år och som satt djupa spår i samhället.

För att minnas krigsutbrottet har en ideell organisation satt upp en svart komedipjäs om sekteriska och politiska fördomar i landet.

Pjäsen heter "Hona Beirut" och har spelats under april månad i Libanon. I pjäsen medverkar 18 unga libaneser med olika religiös hemhörighet som kommer från Beiruts mest utsatta områden.

Föreställningen handlar om hur måste överkomma fördomar de har om varandra för att avslöja en självmordsbombare.

Reportern Alexandra Sandels var på premiären i Beirut.

Efter första valomgången i franska valet – hur röstade de religiösa grupperna och hur väntas de välja mellan Le Pen och Macron? Vi berättar om ett enkätresultat och några olika religiösa utspel.

Ska Svenska kyrkan öppna sina kyrkorum för sekulära begravningar? Debatt i Människor och tro mellan Urban Jansson, sekulär begravningsförrättare, och Daniel Braw, politisk redaktör på tidningen Barometern.

Journalisten Thomas Arnroth tillhörde i tio år Livets ords innersta krets. Tjugo år senare har han skrivit och ritat serieromanen om ”Livets ord – mina tio orimliga år som frälst”. Författaren gästar Människor och tro.

Den förlamande skammen efter ett sexuellt övergrepp och kampen för att skapa ett öppet och fritt samtal i ett tabubelagt ämne. Intervju i Människor och tro med Sebastian Lysén, som utsattes som barn, och hans mamma Maria Fälth, som hjälpte honom att berätta.

Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro
Människor och tro
Igår kl 15:04(45 min)
Människor och tro
Fre 11 aug kl 15:04(45 min)
Människor och tro
Fre 04 aug kl 15:04(44 min)
Människor och tro
Fre 28 jul kl 15:04(45 min)
Människor och tro
Fre 21 jul kl 15:04(45 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".