Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Granskar medier & journalistik. Går bakom veckans rubriker & spanar in i framtidens medielandskap.
Ett avsnitt från Medierna
Spelet bakom presstödet och ifrågasatt katastrofrapportering
Lör 06 sep 2008 kl 12:00
Lördag 6 septemberDärför backar regeringen om presstödet

Förra veckan svängde kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth plötsligt i frågan om presstöd - storstadstidningarna får behålla sitt stöd och regeringen är beredd att strid mot EU-kommissionen. Vad är det som har hänt? Mediernas Erik Hedtjärn avslöjar idag en del om spelet i kulisserna kring de statliga stödmiljonerna.

Hot och anklagelser i debatten om ny bok
Anklagelser om försök att tysta det fria ordet kommer från nästan alla håll i debatten om Ingmar Karlssons nya bok ”Kurdistan - landet som icke är”.
Författaren själv säger till Medierna att han är rädd för att drabbas av den bloggande mobben när han kommer hem till Sverige och en av recensenterna - Dilsa Demirbag-Sten anklagar i sin tur Karlsson för rasism och sexism.
På utrikesdepartementet undrar man varför så många journalister ifrågasätter att en diplomat har rätt att skriva kontroversiella böcker. 

TV-stormen som ställer nyhetsvärderingen på prov
Nyheterna om översvämningen i Indien som drabbade miljoner människor och jordskalvet i Kina som gjorde hundratusentals människor hemlösa hamnade i skuggan av orkanen Gustav och ett oroligt New Orleans. Hur kommer det sig att amerikanska katastrofer är åtta gånger viktigare än asiatiska?

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Medierna

Vi berättar om nya siffror från Rättviseförmedlingen. Varför är svensk journalistik så ojämställd? Kommer influencers öka öppenheten eller krävs hårdare tag mot smygreklam? Och om fake news-debatten.

Norran hade fel när busschaufför påstods visat porr för barn. Utredning om SR-profil klar – chefer agerade inte. Expressen ville styra artikel enligt Medievärlden. Ifrågasatt Östling-fokus efter UG.

Special: Symbolerna som drev dreven Lör 04 nov kl 11:03(35 min)

Vi repriserar tre delar ur vår sommarserie 2017. Om detaljerna som blev symbol för en hel granskning eller drev – ibland på bekostnad av den större bilden. Om kissblöjor, knäckebröd och kaffeflickor.

Hur fungerar pressetiken i ett läge där "alla" redan vet allt? Hör kvinnorna som gjorde uppror mot sexism och gubbsjuka på Aftonbladet -78. Hårt kritiserad forskarteori blev vikinganyhet med vingar.

Hård kritik mot Aftonbladet och TV4 efter upproret mot sexuella trakasserier och övergrepp. Vi besöker Helsingfors och Amsterdam. Hur blir det med public service-finansiering via skatten?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".