Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Listan som är en av de mest betydelsefulla måttstockarna av svensk musik.
Ett avsnitt från Svensktoppen
Weeping Willows fyller guld
Sön 30 apr kl 11:03
Det är inte bara Kungen som fyller år på Valborg, det gör även Weeping Willows på Svensktoppen.

Den här veckan har ”My love is not blind” legat ett år på listan och flyttas därmed över till Svensktoppens långkörarlista ”Guldlistan”. Låten lämnar listan från en hedersam sjätteplats.

Grattis säger vi också till Nano som fortsätter i topp för sjunde veckan i rad med ”Hold On”. Jill Johnson avancerar till andraplatsen med ”Open your heart” och återfinns också som utmanare med ”Could you stay the night”. Miriam Bryant är trea med ”Black Car”.

Weeping Willows sorti gör också att vi den här veckan har fyra utmanare. De övriga tre är Peter LeMarc med ”Kom och gör mej…Oh”, Lisa Ekdahl med ”När alla vägar leder hem” och Noomi som är aktuell med ”Into the fire”.

Redan nästa vecka kan vi få en ny ettåring eftersom Laleh nu har uppnått 51 veckor med ”Bara få va mig själv”.

Veckans utmanare

Noomi – Noomi Thorstensson är senaste vinnaren av musiktävlingen Svensktoppen Nästa, som nu heter ”P4 Nästa”. Aktuell den här veckan som utmanare med ”Into the fire”

Jill Johnson – Den här veckan utmanar Jill sig själv på listan med låten ”Could you stay the night”.

Lisa Ekdahl – Lisa har en förstaplacering i ryggen, detta med klassikern ”Vem Vet” från 1994.  Nu handlar det om titelspåret från hennes senaste album, ”När alla vägar leder hem”.

Peter LeMarc – Peter LeMarc har sagt att hans senaste album ”Den tunna tråden” ska bli hans sista. ”Kom och gör mej..Oh” är veckans fjärde utmanare och ett av spåren på albumet.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Svensktoppen
Ett år med Eternal Love Sön 10 dec kl 19:30(60 min)

Den här veckan passerar ”Eternal Love” med Magnus Carlson ettårstrecket och låten flyttas över till Guldlistan. (OBS! Dagens program sänds klockan 19.30, men det går att lyssna på poddfilen redan nu.)

Martin Almgren, Mariette och Miss Li utgör trion som utmanar till veckans Svensktoppen. Nykomlingsvinjetten kommer också att ljuda när Micke Cederberg programleder som dessutom blickar bakåt 45 år.

Darin avancerar på listan Sön 26 nov kl 11:03(57 min)

Förra veckan gick Darin rakt in på tredjeplatsen efter en omtest som utmanare med ”Tvillingen”. Den här veckan klättrar han ytterligare en placering och är nu tvåa.

Darin högste nykomling Sön 19 nov kl 11:03(57 min)

På sitt andra försök som utmanare går nu ”Tvillingen” med Darin rakt in på tredjeplatsen. Darin som hade stora framgångar med ”Ta mig tillbaka” som 2016 blev den första guldettåringen

Uggla fyller ett år efter dramatisk slutstrid Sön 12 nov kl 11:04(6:22 min)

Det var oklart in i det sista om det skulle bli ett ettårs-jubileum för Magnus Uggla med ”Världen är din”.

Upptäck avsnitt från programmet Svensktoppen

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".