Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
Hjälp till flyktingar från Zimbabwe
Fre 29 aug 2008 kl 16:00
Fredag 29 augusti 14.03 och lördag 30 augusti 17.00

Den politiska krisen och den humanitära nöden i Zimbabwe gör att miljontals människor flyr till grannländerna. I ett reportage av Karine Mannerfelt skildras situationen i Zambia där många kyrkor öppnar sina dörrar för nödställda zimbabwier. I Sydafrika utsattes i början av sommaren många flyktingar från Zimbawe för våldsamma attacker - hur är läget nu och hur hanterar kyrkorna de främlingsfientliga stämningarna i landet?

Den kultförklarade TV serien ”En förlorad värld” kommer nu som film. Många svenska tittare minns säkert de lyxiga interiörerna och de vackra kläderna. Men i Evelyn Waughs romanklassiker från 1945 finns också en tydlig religiös tematik som inte fått särskilt mycket uppmärksamhet men som fängslat journalisten och kritikern Tor Billgren.

Katolska kyrkan har utlyst ett särskilt Paulusår, då apostelns liv och lära ska skärskådas och forskare runt om i världen talar idag om ”den nye Paulus”. Aposteln Paulus var obegriplig redan för sina samtida, och 2000 år senare studeras fortfarande hans brev och tankar. Det var ju han som utvecklade kristendomens teologi, som talade om en kärlek som inte söker sitt, som beordrade kvinnan att tiga i församlingen och som uppmanade homosexuella och ogifta att avstå från sex. Hur ser vi på Paulus idag?


Gud som entreprenör? I Kvartssamtalet berättar Patrik Engellau, författare, styrelseordförande i Den nya Välfärden och VD i Aktietorget om sin läsning av Bibeln som han presenterar i sin bok Guds tredje strategi.

Programledare: Tithi Hahn

Producent: Åsa F Vestergren

Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro
Människor och tro
Igår kl 14:03(45 min)
Människor och tro
Tor 14 sep kl 14:03(45 min)
Människor och tro
Tor 07 sep kl 14:03(45 min)
Människor och tro
Tor 31 aug kl 14:03(45 min)
Människor och tro
Tor 24 aug kl 14:03(44 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".