Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett avsnitt från Hundpodden - Vår bästa vän
Polishundarna som mötte terrorns efterspel
Mån 17 apr kl 04:00
Två polishundekipage talar ut om hur de arbetade i terrorattacken på Drottninggatans obehagliga följder. Hör kriminalsökhundföraren Lars-Göran Eriksson och patrullhundsföraren Johan Eriksson.

Totalt mördades fyra människor och en hund i den brutala attacken i Stockholm, attackens femte dödsoffer blev hunden Iggy. Patrullhundsföraren Johan Eriksson tillsammans med schäfertiken Jojo och kriminalsökhundföraren Lars-Göran "Snillet" Eriksson med labradorhanen Ace befann sig vid terrorattackens efterarbete på Drottninggatan.

När Lars-Göran Eriksson och hans krimininalsökhund anlände till brottsplatsen visste han att gärningsmannen var skadad vilket är fördelaktigt när de är utbildade till att kunna dofta till sig blod. 
- Jag var väl förbered på hur platsen skulle se ut när jag kom fram eftersom att teknikerna beskrev allt för mig. Min hund ska bara kunna en enda sak och det är att finna blod, sperma eller lik. Brottsplatsen och tunnelbanan var avspärrad när vi kom fram och våra arbetsuppgifter var att leta efter gärningsmannens spår, säger Lars-Göran Eriksson som samtidigt inte kan svara på vad de hittade på brottsplatsen.

Johan Eriksson var med och upprättade avspärrningar och tillsammans med sin patrullhund, som har miljötränat sin hund i city och i situationer där folk är upprörda, 
- Vi patrullhundförare har pratat genom händelsen och detta har ventilerats på arbetsplatsen. Det är skönt att ha en hund i sådana här situationer. Man arbetar ihop och lär känna varandra, säger Johan Eriksson.

Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Hundpodden - Vår bästa vän
Hundpodden - Vår bästa vän
Mån 14 aug kl 04:00(40 min)
Hundpodden - Vår bästa vän
Mån 07 aug kl 04:00(30 min)
Hundpodden - Vår bästa vän
Mån 31 jul kl 04:00(31 min)
Hundpodden - Vår bästa vän
Mån 24 jul kl 04:00(31 min)
Hundpodden - Vår bästa vän
Mån 17 jul kl 04:00(36 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".