Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett avsnitt från Hundpodden - Vår bästa vän
Kopplingstvång och tillsynslagen
Mån 24 apr kl 04:00
Som hundägare är man alltid ansvarig för sin hund, därför är det viktigt att ha koll på vilka lagar och regler som gäller. Hans Rosenberg reder ut när och var vi ska ha våra hundar i koppel.

Vad säger lagen och vad innebär den? Varför säger man kopplingstvång eller koppeltvång när det ordet inte finns med i lagen? Gäller den ökade uppsikten överallt? Programledarna Maria Hedqvist och Gurgîn diskuterar kopplingstvånget med poddens hundpsykolog Eva Bodfäldt och Svenska kennelklubbens pressansvarige Hans Rosenberg.

Hundägaren har ett strikt ansvar för sin hund och kan hållas ansvarig för den skada som hunden orsakat, även när någon annan har hand om den. Ansvaret inkluderar kännedom om regler och lagar. Svenska kennelklubben tycker att det är ett problem att hundägare låter sin hundar springa lösa.

– I Stockholm gäller ett generellt kopplingstvång i tättbebyggt område och i stort sett är det kopplingstvång i hela Storstockholm. Vi hundägare måste alltid visa hänsyn för andra djur och människor och inte släppa hunden vind för våg, säger Hans Rosenberg.

Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Hundpodden - Vår bästa vän
Hundpodden - Vår bästa vän
Mån 14 aug kl 04:00(40 min)
Hundpodden - Vår bästa vän
Mån 07 aug kl 04:00(30 min)
Hundpodden - Vår bästa vän
Mån 31 jul kl 04:00(31 min)
Hundpodden - Vår bästa vän
Mån 24 jul kl 04:00(31 min)
Hundpodden - Vår bästa vän
Mån 17 jul kl 04:00(36 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".