Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Reportage, recensioner och fördjupning från Kulturredaktionen P1.
Ett avsnitt från P1 Kultur
Om lögn, fantasi & verklighet och nytt från Gorillaz
Tis 02 maj kl 13:00
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Kan lögnen vara sannare än verkligheten? Reportage om vad som händer när verkliga händelser flätas in i fiktionen. Dessutom: nytt från Gorillaz och essä om den krigande människan.

Finns det en gräns för hur mycket en berättelse får tänjas innan den tappar sitt sanningsanspråk? Finns det en fara när gränsen mellan fantasi och dokument suddas ut?

Kulturjournalisten Richard Dinter sökte upp filmregissören Johan Löfstedt, dramatikern Gertrud Larsson och författaren Stefan Lindberg som alla tre tagit verkliga händelser som utgångspunkt för fiktiva berättelser, för att prata om lögn, fantasi och verklighet.

Det svårfångade bandet Gorillaz är kanske mer av ett konceptuellt projekt under ledning av Damon Albarn än ett vanligt popband. Nu är de aktuella med ny skiva - hur låter det och var befinner sig projektet Gorillaz nu? Samtal med Kalle Kovacs.  

Det finns skriftliga belägg för att människor fört krig så tidigt som för närmre 3000 år före vår tideräkning.Och än verkar inte världsfreden vara i sikte. Men behöver det se ut så här? I dagens essä från OBS försöker sociologen David Wästerfors besvara frågan.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet P1 Kultur
P1 Kultur
P1 Kultur
Igår kl 13:00(59 min)
P1 Kultur
Sön 17 sep kl 19:40(20 min)
P1 Kultur
Sön 17 sep kl 08:50(9:55 min)
P1 Kultur
Fre 15 sep kl 13:00(59 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".