Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet som reder ut stora som små konsumentfrågor.
Ett avsnitt från Plånboken
"Den som är satt i skuld är inte fri"
Ons 20 aug 2008 kl 11:00
P1 onsdag kl 10.03, natt mot torsdag kl 00.03 samt söndag 14.03.

I Plånboken ska det denna vecka handla mycket om SKULD. Vad gör man om man inte längre klarar att betala huslånen och heller inte heller kan sälja sin bostad? Från bolånekrisens USA, har tidningarna denna sommar matat oss med nyheter om just detta – varje husägares mardröm.

Men det är inte bara i Amerika det händer. När räntorna stiger och bostadsmarknaden kallnar, är det också många svenska husägare som får problem. Hos kronofogden har man det senaste året märkt nära på en fördubbling av antalet ärenden som gäller obetalda räkningar för huslån.  

En av dom som fått det svårt är Irma. Idag har hon fått ta lån för att klara räntekostnaderna, och huset verkar inte gå att sälja.

Annika Creutzer, privatekonomisk expert ger handfasta råd om hur man undviker att fastna i bostadsfällan. Och hur man tar sig ur den om man redan hamnat där.

I vår serie Studiebesöket tar vi oss idag till Riksgälden som man kan beteckna som statens plånbok.  Gäld” är ett gammalt svenskt ord som betyder ”skuld”. Och Riksgälden hanterar ”rikets skuld” och har därifrån fått namnet. Huvuduppgiften är att vara statens internbank, förvalta Sveriges statsskuld och att ge statliga garantier och lån.

Veckans expert är Carina Lundgren som svarar på lyssnarnas konsumentfrågor.

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Plånboken
Plånboken
Ons 20 sep kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 13 sep kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 06 sep kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 30 aug kl 10:03(50 min)
Plånboken
Ons 23 aug kl 10:03(50 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".