Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Valda delar ur P1 Kultur - programmet som introducerar, fördjupar och analyserar.
Ett avsnitt från Kulturpoddar i P1
Biologiska museet stänger men lever vidare
Mån 10 apr kl 14:00
"Nordens djurvärld sedd i naturen" står det över entrén till Biologiska museet i Stockholm. I augusti slår man igen portarna – efter 124 år. Vi minns museet i samtal och reportage om nytt filmverk.

När Biologiska museet invigdes på Djurgården i Stockholm 1893 var det banbrytande som världens första naturhistoriska museum som använde sig av ett storskaligt diorama. Men idag anses det ha spelat ut sin roll. I augusti i år ska det stängas.

Nu är museireliken aktuell på Moderna museet i samma stad. Där visas nämligen den irländske konstnären Gerard Byrnes filmverk "Jielemeguvvie guvvie sjisjnjeli" som är inspelat på Biologiska museet.

Reportage av Mårten Arndtzén som har träffat Gerard Byrne och studiosamtal om Biologiska museet med arkitekturhistorikern Christina Pech.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1

Vi tar tempen på filmåret 2017 - och tv-seriehösten. Vad har fastnat i den stora strömmen? The Square, väl? Sameblod? Alias Grace? Grotesco? Fyra kritiker och en programledare väljer och vrakar.

Robert Lepage får en egen teater Tor 14 dec kl 10:01(16 min)

Kerstin Berggren åkte till Quebec City för att träffa den världsberömde kanadensiske teaterskaparen, skådespelaren, manusförfattaren och filmregissören Robert Lepage.

En internationell lägesrapport kring metoo-rörelsen med fem av radions korrespondenter - och så intervjuar vi en av världens ledande feministiska litteraturforskare. Och en essä om att förvandlas från...

Gullan Bornemark – med rätt att tralla Tis 12 dec kl 13:01(29 min)

Hårt arbetande i barnens tjänst - 2017 fyllde Gullan Bornemark 90 år. Kulturredaktionens Lisa Wall porträtterar den svenska barnmusikens portalfigur.

Roger Wilson med gäster värmer upp inför Nobeldagen: Björn Kjellman läser ett avsnitt ur Kasuo Ishiguros Nobelföreläsning, vi diskuterar filmerna efter hans böcker och Mattias Berg om turerna kring...

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".