Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
Shiamuslimer allt mer oroade efter misstänkt anlagd brand
Tor 11 maj kl 14:03
Shiamuslimer i Sverige upplever hot från olika håll, både från IS-anhängare och högerextremister. Människor och tro har besökt moskén i Järfälla som antändes härom veckan.

Shiamuslimer i Sverige får hot med både IS-koppling och med högerextremistiska förtecken. Reportage från den brandhärjade moskén i Järfälla och uppföljande studiosamtal med David Thurfjell, professor i religionssociologi vid Södertörns högskola.

Ska dagisbarn kunna bära slöja? Till helgen tar Liberala kvinnor upp frågan, centralstyrelsen vill att landsmötet ställer sig bakom ett förslag att förbjuda slöja på barn i förskolor och lågstadieskolor. Debatt i Människor och tro mellan Gulan Avci (L) och Joel Halldorf, ledarskribent på tidningen Dagen.

Finska kyrkans engagemang för flyktingar har gått för långt, tycker Finlands regering som provoceras av att kyrkorna läser upp asylbeslut. Sveriges Radios Finlandkorrespondent Thella Jonsson rapporterar i Människor och tro om en konflikt mellan kyrka och regering som trappats upp under våren.

Mobbad i klostret. Diplomaten Hans Gunnar Adén, aktuell med självbiografin Brev från en klostercell, berättar i programmet om hur den första lyckliga tiden i klostret vändes i sin motsats.

Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro
Människor och tro
Fre 11 aug kl 15:04(45 min)
Människor och tro
Fre 04 aug kl 15:04(44 min)
Människor och tro
Fre 28 jul kl 15:04(45 min)
Människor och tro
Fre 21 jul kl 15:04(45 min)
Människor och tro
Fre 14 jul kl 15:04(45 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".