Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina...
Ett avsnitt från Radiokorrespondenterna
Katja Magnusson om syriska kvinnor på flykt
Sön 14 maj kl 13:00
Barnbrudar - en dramatisk ökning av flickor som gifts bort innan de fyllt 18. Kvinnor som ensamma familjeförsörjare. Två konsekvenser av kriget i Syrien.

Katja Magnusson återvänder till en syrisk flyktingfamilj som hon följt under tre år. Under den tid som gått har flickorna gift sig, skilt sig, blivit misshandlade och nu är 16-åriga Mona gravid. Hon var hembiträde hos en libanesisk familj då mannen började tycka om henne och tog flickan som sin andra fru. När Mona blev gravid började problemen. Mannen och hans första fru vill sluta en överenskommelse om att Mona avsäger sig rättigheterna till sin son i utbyte mot pengar.

Men kriget har också gjort att kvinnor tar nya roller, många kvinnor har blivit ensamma familjeförsörjare då männen dött, fängslats eller sökt asyl i Europa. "Jag känner mig starkare än en man" säger 28-åriga Lama Khalil som jobbar i en textilfabrik för att försörja sin son. Radiokorrespondenterna sänds från Libanon.

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Radiokorrespondenterna
Vad ska hända med Libanon? Sön 19 nov kl 12:55(29 min)

Centrum för två regionala stormakters fiendskap. En premiärministern som enligt alla bedömare tvingats av Saudiarabien att avgå och förhindrats återvända hem. Hör Sveriges Radios...

Utrikesreportaget Lör 18 nov kl 13:52(7:55 min)

Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina respektive bevakningsområden, allt utifrån ett angivet tema.

Hör Sveriges Radios Tysklandskorrespondent Daniela Marqurdt om tysk kultur, traditioner och historia som blockerar vägen till toppen.

Utrikesreportaget Lör 11 nov kl 13:52(7:55 min)

Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina respektive bevakningsområden, allt utifrån ett angivet tema.

Reportageprogram från jordens alla hörn med Sveriges Radios utrikeskorrespondenter.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".