Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En glimt av de stora skeendena, som de syns i gränslandet mellan världspolitiken och svensk vardag.
Ett avsnitt från Konflikt
Ur vårens Konflikt BITAR I STORMAKTSSPELETS PUSSEL
Lör 21 jun 2008 kl 10:00
Midsommardagen 21 juni Tillbakablickar i säsongens sista Konflikt: Hör amerikanska presidentrådgivare, iranska statsvetare, kinesiska och ryska strateger, FN-sändebud, CIA-agenter, generaler, cyberkrigschefer... och frivilligläkare om nya och gamla imperier, USA-val och tillbakagång, Kinas, Irans och Rysslands framgångar, demokratidrömmars slut och en framtid av auktoritär kapitalism, svartarbete i sverige och våldtäkt som massförstörelsevapen.

Världshändelserna fladdrar dagligen förbi i tidningar, radio och TV. Det vi gör på Konfliktredaktionen är en del av den rapporteringen. Under året har vi talat om konflikterna i Gaza, Libanon, Syrien, Israel, Sudan, Somalia, Irak, Georgien, Centralasien, Afrika och Latinamerika. Och inte minst de konsekvenser av världens vånda i svensk vardag; flyktingmottagandet, arbetskraftsmigrationen mm.

Alla dessa områden och konflikter har sina specifika problem, men vi har också försökt spåra det som är gemensamt. De större krafter som är en del av orsaken till varje problem. För varje mindre konflikt har en aspekt där de är en del av ett större pussel. Det är det pusslet vi i programmet försökt förstå. Så här i slutet av vår säsong försöker vi foga samman bitarna till det större spel som vi inte dagligen ser, men som vi dagligen påverkas av.

Vi lägger ett pussel av röster som medverkat. Människor som jobbar med att förstå spelet av intressen som styr världen, ett spel som inte alltid är så sällskapligt utan på blodigt allvar - spelet mellan gamla och kommande supermakter.

Programledare: Mikael Olsson

Om ni vill höra de korta utdragen ur Konflikts produktion i dagens program; klicka på länken ”Arkiv” nedan till höger eller skriv sökord (namn eller land ed.) i sökrutan.

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Konflikt
Sanningen om lögnen Kl 09:03(57 min)

Om falska asylberättelser, trasiga system och priset för att leva med en lögn.

Den kinesiska drömmen på export Lör 09 dec kl 09:03(56 min)

Om Kinas ökade inflytande i världen. Varför byggs en ny Sidenväg? Vad krävs för att få låna en panda? Och hur mycket ideologi sipprar med när Kina investerar i unga afrikaner och latinamerikaner?

I den saudiske prinsens huvud Lör 02 dec kl 09:03(56 min)

Om Mohammed bin Salman, mannen bakom den palatsledda saudiska revolutionen – och risken för att resultatet blir kaos. Hör om gyllene fängelser, hemliga möten och en allt hårdare kamp med Iran .

Vilka diplomatiska alternativ kvarstår när krigsretoriken eskalerar mellan USA och Nordkorea? Är konstruktiv dialog fortfarande möjlig?

Dataspelens politiska sprängkraft Lör 18 nov kl 09:03(56 min)

Om dataspel som blivit en viktig del av samtidskulturen – och nu även av politiken. Hör om Pewdiepies bittra humor, Gamergates koppling till Trump, och det kontroversiella med att skjuta nazister.

Upptäck avsnitt från programmet Konflikt

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".