Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Veckomagasin om film, tv, dvd och internet. Detta är programmet för dig som vill nå längre och veta mer...
Ett avsnitt från Kino
Svensk sommar - på film!
Fre 20 jun 2008 kl 19:00
P1 fredagen den 20 juni kl. 18.15 och söndagen den 22 juni kl. 16.03

Göta Kanal, Äppelkriget, Sommarlek och Filmen G är bara några exempel på den digra samling filmer som utspelas under den svenska sommaren.

I veckans program försöker Kinoredaktionen reda ut vad som händer när den svenska folksjälen blottas under den gassande sommarsolen. Är Vi hade i alla fall tur med vädret egentligen en tragedi? Hur har skildringarna av barndomens sommarlov förändrats? Och i vilket tonårsdrama skymtar Filminstitutets VD Cissi Elwin förbi i en statistroll?

Jenny Aschenbrenner, Clara Törnvall och Roger Wilson berättar om sina personliga favoriter och hatobjekt bland de svenska sommarskildringarna i säsongens sista Kino, som sänds på midsommarafton.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kino
Kino med gäster summerar film- och TV-året 2015 Fre 11 dec 2015 kl 19:03(52 min)

2015 är ett av de starkaste debutantåren någonsin, med Min Lilla Syster, Tjuvheder och Efterskalv i startfältet. Men samtidigt är det året då svensk film har befunnit sig i kris publikmässigt.

I Paris möts många av världens ledare för att hitta lösningar på en av vår tids största utmaningar. Kino ställer sig frågan vad filmen har för betydelse i arbetet för en hållbar framtid?

Kino följer med på världspremiären av dokumentärfilmen "Den unge Zlatan" av Magnus och Fredrik Gertten på IDFA i Amsterdam.

Efterskalv - brott och straff och falsk försoning Fre 20 nov 2015 kl 14:03(45 min)

Magnus von Horns film Efterskalv är kusligt aktuell. Den handlar om vad som är möjligt att förlåta. Finns det egentligen någon väg tillbaka till gemenskapen efter ett grovt brott?

En underbar jävla jul och Stockholms filmfestival Fre 13 nov 2015 kl 14:03(45 min)

I Helena Bergströms nya film är kärnfamiljen i upplösning. Simon och Oscar julpyntar och väntar barn med kompisen Cissi. Är Sverige moget nu för bred underhållning om villkoren för en regnbågsfamilj?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".