Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner på Cementa industri med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gotland.
(Publicerat igår kl 19.24)
Valda delar ur P1 Kultur - programmet som introducerar, fördjupar och analyserar.
Ett avsnitt från Kulturpoddar i P1

Bokmässan och gränserna

Tor 04 maj kl 14:04
Var går gränsen för vem som får medverka på Bokmässan i Göteborg? Och vad handlar debatten om? Samtal i studion, intervju med mässans vd och internationell utblick.

Debatten om vem som bör få medverka på Bokmässan i Göteborg har i princip pågått sedan förra hösten. Två grundläggande principer har ställts mot varandra – yttrandefrihet mot alla människors lika värde. Vem ska beredas plats på mässan och utifrån vilka principer? Och vad är egentligen Bokmässan – ett demokratins torg eller en vinstdrivande affärsverksamhet? Samtal med Per Svensson, kulturjournalist på Sydsvenskan, Maria Küchen, författare och kritiker samt Karin Olsson, kulturchef på Expressen.

Dessutom intervju med Maria Källsson, vd för Bok- och biblioteksmässan, och ett reportage om vilka gränser de internationella bokmässorna drar.

– En bokmässa som helt stänger ute aktörer med nationalistiska värderingar skulle bli verklighetsfrånvänd, säger exempelvis Katja Böhne, kommunikationsansvarig för Frankfurts Bokmässa, som stöttar det beslut som Bokmässan i Göteborg tagit kring Nya Tiders medverkan.

Programledare är Lisa Wall.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1
Igår kl 14:00(19 min)
Mån 22 maj kl 14:00(30 min)
Fre 19 maj kl 15:00(27 min)
Fre 19 maj kl 14:00(18 min)
Tor 18 maj kl 13:01(15 min)
Upptäck avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1
Upptäck avsnitt från liknande program
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".