Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Veckomagasin om film, tv, dvd och internet. Detta är programmet för dig som vill nå längre och veta mer...
Ett avsnitt från Kino
Toy Story
Fre 06 jun 2008 kl 19:00
P1 fredagen den 6 juni kl. 18.15 och söndagen den 8 juni kl. 16.03.

I Kino den här veckan gräver vi djupt i leksakslådan och träffar filmindustrins barnsligaste medarbetare - scenograferna. Följ med in i ett av Hollywoods legendariska rekvisitaförråd som startades av den 84-årige samlaren Parke Meek. Här finns en av världens största samlingar av antika vetenskapliga instrument, som hämtade från Dr. Frankensteins laboratorium. Möt också produktionsdesignern Pierre Pell som sparade toalettrullar i tre år för att bygga modellstaden i Michel Gondrys film ”Be Kind Rewind”.

Matrixbröderna Wachowski har med bioaktuella ”Speed Racer” gjort en film där datoranimationerna är så vilda att ”konstfilm” är en mer passande etikett än ”sommarblockbuster”. Filmkritikerna Hynek Pallas och Emma Gray Munthe kommer till studion och diskuterar visuell galenskap.

Dessutom minns vi en av filmvärldens mest hånade genrer, den saliga europuddingen.

Programledare Roger Wilson.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kino
Kino med gäster summerar film- och TV-året... Fre 11 dec 2015 kl 19:03(52 min)

2015 är ett av de starkaste debutantåren någonsin, med Min Lilla Syster, Tjuvheder och Efterskalv i startfältet. Men samtidigt är det året då svensk film har befunnit sig i kris publikmässigt.

Klimatvånda, en bröllopsdag med problem och... Fre 04 dec 2015 kl 14:03(43 min)

I Paris möts många av världens ledare för att hitta lösningar på en av vår tids största utmaningar. Kino ställer sig frågan vad filmen har för betydelse i arbetet för en hållbar framtid?

Kino följer med på världspremiären av dokumentärfilmen "Den unge Zlatan" av Magnus och Fredrik Gertten på IDFA i Amsterdam.

Efterskalv - brott och straff och falsk försoning Fre 20 nov 2015 kl 14:03(45 min)

Magnus von Horns film Efterskalv är kusligt aktuell. Den handlar om vad som är möjligt att förlåta. Finns det egentligen någon väg tillbaka till gemenskapen efter ett grovt brott?

En underbar jävla jul och Stockholms filmfestival Fre 13 nov 2015 kl 14:03(45 min)

I Helena Bergströms nya film är kärnfamiljen i upplösning. Simon och Oscar julpyntar och väntar barn med kompisen Cissi. Är Sverige moget nu för bred underhållning om villkoren för en regnbågsfamilj?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".