Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Här finns Sveriges Radios korrespondenters krönikor i P1-morgon samlade som podd.
Ett avsnitt från Utrikeskrönikan
Bilden av muren: Ekots Inger Arenander i Washington
Fre 05 maj kl 10:00
Utrikeskrönikan den 5 maj med Inger Arenander

Washington, fredag

Det var första majdemonstration vid mitt närmaste torg i Washington. Deltagarna var ganska få, de flesta var latinos och en del av dem hade skyltar om att inte bygga murar. Någon hade ritat en bild av en tegelstensmur och sen korsat över den.

Bilden av muren har spelat en framträdande roll hela veckan.
Det hör till den dagliga rutinen här att hålla ett öga på vad Sean Spicer, presidentens talesperson, säger på sin pressbriefing.

Det går nästan inte att titta på honom längre utan att påminnas om sketcherna från satirprogrammet Saturday Night Live som driver hejdlöst med Spicer - en person som många journalister här i Washington gillar och möjligen känner en viss sympati för när han ofta måste försöka förklara vad presidenten menar med det han sagt eller twittrat.

Häromdagen överlät Sean Spicer presskonferensen till budgetchefen, Mick Mulvaney, som med lätt uppjagat tonfall ville övertyga om att den utlovade muren mot Mexico redan håller på att byggas. Han visade bilder på ynkliga ståltrådsstängsel som han sa höll på att ersättas med en stabilare stålvägg, tjugo fot hög, helt i enlighet med presidentens löfte.

Presschefen Sean Spicer ville inte svara på några frågor men var förstås tillbaka nästa dag och med samma bilder på samma stålvägg.
Då uppstod en diskussion om den så kallade muren verkligen är en mur, av betong som Trump sagt någon gång, eller om det snarare är en skyddsvall eller rentav bara ett stängsel, eller kanske ett staket?

Spicer gav sig in på tekniska definitioner av olika sorts barriärer i debatt med en reporter från Breitbart. Det pågick i nästan fem minuter.
Jag såg i andanom hur sketchen tog form på Saturday Night Lives spånarmöte.

Donald Trump har inte ändrat löftet att bygga en mur, tvärtom. På hans möten eldar det upp publiken mer än det mesta.
Men journalisterna tog snabbt reda på var presskonferensbilden på stålväggen var tagen. Det visade sig att det var en barriär som byggts redan under George Bush och Baracks Obamas tid och nu höll på att förbättras.

Ståltrådsstängslet på bilden var tillfälligt uppsatt för att skydda byggarbetsplatsens maskiner berättade de som bodde i området.
Oavsett om bilderna var avsiktligt vilseledande, ett exempel eller bara ett misstag så visades de för att ingen ska tvivla på att Trump menar allvar. Gå hem och sov gott, det blir en mur, tro mig, sa han till sina anhängare i Pennsylvania i helgen på hundradagarsfirandet av Trumps styre.

Även om muren aldrig blir av så har budskapet om förstärka gränser redan fått effekt - under månaderna sedan Trump tillträdde har färre försökt ta sig in olagligt i USA och fler papperslösa har gripits och ska deporteras.

Det är inget att skämta om.

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Utrikeskrönikan
Utrikeskrönikan
Igår kl 10:00(3:31 min)
Utrikeskrönikan
Mån 21 aug kl 10:00(3:14 min)
Utrikeskrönikan
Fre 18 aug kl 10:00(3:27 min)
Utrikeskrönikan
Tor 17 aug kl 10:00(3:44 min)
Utrikeskrönikan
Ons 16 aug kl 10:00(3:23 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".