Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet som reder ut stora som små konsumentfrågor.
Ett avsnitt från Plånboken
Jämställdhetsbonus - så funkar det
Ons 04 jun 2008 kl 11:00
Plånboken onsdag 4 juni 10.03, torsdag 5 juni 00.03 och söndag 8 juni 14.03

Den 1 juli införs den omdebatterade jämställdhetsbonusen. Tanken är att skapa bättre möjligheter för både mammor och pappor att ta ett aktivt ansvar för barnen under föräldraledigheten. Samtidigt ska den motivera den förälder som är hemma längst period att återgå till arbetet.

Jämställdhetsbonusen innebär en skattelättnad på max 3 000 kronor per månad för den förälder som arbetar.

Plånboken har träffat den blivande tvåbarnsmamman Anna Hylander och försäkringskassans expert Viktor Karlsson för att reda ut hur den nya bonusen ska fungera i praktiken.

Varje år  anmäls 40 000 fickstölder till polisen – och sommaren är fickstöldernas högsäsong. Hur tänker då ficktjuven? Hur ska vi göra för att hålla hans tassar borta från våra fickor och väskor?

För att få veta det träffade Plånboken Kicki och Patrik på ett torg i Umeå. Båda är före detta kriminella och vet hur det går till att stjäla ur fickor och väskor.

Just nu går de flesta av oss och längtar till semestern som vi ju vill ska bli ”alldeles underbar”. För vissa semesterinrättningar finns redan en europeisk standard. Nu inleds också arbetet med att ta fram standard för golfbanor och spa-anläggningar.

Veckans expert i Plånboken är Gunnar Olsson som svarar på frågor om försäkringar.

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Plånboken

Betaltjänstbolaget Klarna kritiseras för sina direktbetalningar. Vad stressar oss mest i julhandeln? Och är vi beredda att kasta ut skinkan från julbordet?

Kunder hamnar i prenumerationer på tidningar och böcker från Bonnier som de inte vill ha, därför förtjänar beteendeekonomen Richard H Thaler sitt pris och vad ska man tänka på om man funderar på att...

Bristande rutiner hos Kronofogden gör att vem som helst kan stoppa utmätningen av en skuld, vinnarna av Blåslampan vill guida småsparare rätt och hade 40-talisterna det bättre än vad 80-talisterna har...

Mer pengar till pensionärerna i den nya budgeten, men hjälper det dem med lägst pensioner? Utvecklad delningsekonomi i Göteborg och vad man ska tänka på när det kommer till samboskap och bostad.

Dubbelt så dyrt boende när innebandylaget tvingades boka via arrangören av cupen - vad händer när ungdomsidrotten kommersialiseras? Så lagar du mat för tio kronor och hör om näthandeln som blir fysisk...

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".