Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
Kyrkorna och de papperslösa invandrarna
Fre 02 maj 2008 kl 16:00
P1 fredag 2.5 2008 14.03 och lördag den 3.5 17.00

I Frankrike växer kritiken mot regeringens invandrarpolitik med målet att under året utvisa 28.000 papperslösa invandrare. Inom kyrkorna blir alltfler aktiva motståndare till den hårda politiken. Den ekumeniska organisationen ”La Cimade” erbjuder bl a juridisk hjälp åt dem som riskerar att utvisas. Hör 25 - årige Amluk berätta om livet som papperslös i ett reportage från Paris.

Även i Sverige söker sig papperslösa till kyrkan för hjälp och råd. Daniel Calero, samordnaren för migrations- och integrationsfrågor i Stockholms stift i Svenska kyrkan berättar om behoven hos cirka 30 000 personer i Sverige som saknar uppehållstillstånd.

Ny kartläggning visar att europeiska partier blir alltmer  restriktiva till fri abort men liberalare i synen på homosexuellas rättigheter. Samtidigt målar den amerikanska kristna högern upp en ny hotande framtidsbild där de låga födelsetalen i Europa till slut kommer leda till en demografiska vinter. Intervju med journalisten Kathryn Joyce.

Hur skapar man en plats för människor, som vill ta Gud och gudstro på allvar, utan att för den skull vara troende? Den frågan har sysselsatt Sekulära sällskapet i flera år. Nu blir projektet verklighet. Följ med Människor och tro på en resa genom sekulära rum skapade för andlig eftertanke i en källarlokal i Stockholm.

Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro
Människor och tro
Fre 18 aug kl 15:04(45 min)
Människor och tro
Fre 11 aug kl 15:04(45 min)
Människor och tro
Fre 04 aug kl 15:04(44 min)
Människor och tro
Fre 28 jul kl 15:04(45 min)
Människor och tro
Fre 21 jul kl 15:04(45 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".