Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
Dans om kristendomen
Fre 14 mar 2008 kl 16:00
Människor och tro i P1 14.3 2008 14.03 och 15.3 17.00

”Att övervinna Hitler” är titeln på en bok som väckt ett ramaskri i Israel. Författaren och debattören Avraham Burg, tidigare ordförande i World Zionist Organization, menar att Israel måste frigöra sig från Förintelsen och att sionismen bör nytolkas eller pensioneras.

Svenska myndigheter och den muslimska skilsmässan. Reportage om hur det viktiga skilsmässointyget från en imam hanteras av kommuner runt om i Sverige.

Kyrklig strid på Åland. Efter krav om att alla präster ska kunna tala finska hotar ålänningarna med att bryta sig ur den finländska, lutherska kyrkan och bilda eget. Varför har språkkravet sådan laddning och hur påverkas församlingslivet på den svenskspråkiga ön?

I dansföreställningen ”En kristen kväll” går koreografen Malin Hellkvist Sellén på djupet med hur kristendomen format synen på kropp, kön och identitet. Hör henne i ett kvartsamtal med utgångspunkt från den aktuella föreställningen om det motsägelsefulla inom kristendomen och om olika förhållningssätt till tron.

Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro
Människor och tro
Tor 21 sep kl 14:03(45 min)
Människor och tro
Tor 14 sep kl 14:03(45 min)
Människor och tro
Tor 07 sep kl 14:03(45 min)
Människor och tro
Tor 31 aug kl 14:03(45 min)
Människor och tro
Tor 24 aug kl 14:03(44 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".