Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
Totalt abortförbud i Nicaragua
Fre 07 mar 2008 kl 16:00
P1 fredag 7.3 kl. 14.03 och lördag 8.3 kl.17.00

Efter en kampanj från katolska kyrkan i Nicaragua totalförbjöds aborter i oktober 2006. Nicaragua har nu den hårdaste abortlagstiftningen i världen tillsammans med ett fåtal andra länder. Abort är inte ens tillåtet om kvinnans liv är i fara eller om hon blivit utsatt för våldtäkt, Samtidigt är sexuella övergrepp och ofrivilliga tonårsgraviditeter mycket vanligt.

På söndag är det val i Spanien, i dag ett av Europas modernaste länder när det gäller synen på familjepolitiken. Katolska kyrkan som förlorat mycket av sin tidigare starka ställning manar till strid för traditionella kristna värden. Aborter, preventivmedel och homoäktenskap är några av de heta moralfrågorna som diskuteras.

Inför kommunalvalen i Egypten fängslar regimen oppositionella. En som fängslats är Khaled Hamza, redaktör för Muslimska Brödraskapets engelska hemsida på Internet. Han är en moderat kraft inom organisationen, men han har irriterat regimen genom att påtala bristen på mänskliga rättigheter och rättssäkerhet i förföljelsen av Brödraskapets medlemmar.

I kvartssamtalet författaren Pernilla Glaser som inom kort ger ut sin nya roman ”Mitt rätta jag” om 70talistgenerationen.

Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro
Människor och tro
Fre 18 aug kl 15:04(45 min)
Människor och tro
Fre 11 aug kl 15:04(45 min)
Människor och tro
Fre 04 aug kl 15:04(44 min)
Människor och tro
Fre 28 jul kl 15:04(45 min)
Människor och tro
Fre 21 jul kl 15:04(45 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".