Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Fördjupar dagens stora händelser i Sverige och världen.
Ett avsnitt från Studio Ett
Presidentval i Ryssland och Somaliapengar
Fre 29 feb 2008 kl 19:00
Fredag 29 februari

16.00-16.45

Penningförmedlare granskas
Efter tillslaget mot den terrormisstänkte 42-årig man som bedrev penningförmedling i Stockholm planerar Ekobrottsmyndigheten att granska fler så kallade Hawalas. Men vad fyller de här penningförmedlarna för funktion och varför är det så svårt att granska dem? Medverkar gör Abdirisak Aden, som drev det svenska al-Barakatkontoret i Rinkeby och Ove Jakobsson, från Ekobrottsmyndigheten.

Ryssland väljer ny president på söndag
President Putins kronprins Dmitrij Medvedev, som har sagt att han vill ha Putin som sin premiärminister, tippas vinna. Men det är osäkert vilket inflytande den omåttligt populäre Vladimir Putin egentligen får. Och hur ser den ryska demokratin ut? Det som kallas för demokrati av makthavarna i Kreml, hur rimmar det med vår syn på demokrati? Kommer stabiliteten i Ryssland att bestå? SRs Moskvakorrespondent Maria Persson-Löfgren sänder direkt från Moskva med Johan Molander, ambassadör Moskva, Gleb Bryanski, reporter Reuters och Olga Granlöf, rysk-svensk socionom som gäster.

17.00-17.45

Landet Somalia
I vår andra timme om Somalia, dit de tre terrormisstänkta svensk-somalierna sägs ha skickat pengar. Vad är Somalia för land idag och hur ser omvärlden på regeringen där och dom Islamiska domstolarna som strider mot regeringen. Per Gudmundsson, ledarskribent SvD och Abdirisak Aden, medverkar.

Greklands flyktingpolitik inför EG-domstolen
Efter flera larmrapporter om hur flyktingar behandlas i Grekland har nu EU-kommissionen dragit Grekland inför EG-domstolen. Norge har beslutat att tills vidare stoppa alla avvisningar till Grekland men från Sverige fortsätter avvisningarna. Taleb Abdullah från Iran avvisades i slutet av januari, han lever idag på gatan utan pengar och bostad. Reportage av Susanne Palme och samtal med Dan Eliasson, gd Migrationsverket.

Sveriges Radios Effektarkiv
25000 eller mer ljudinspelningar finns i Sveriges Radios arkiv. Alltifrån ett stilla juniregn på Kungsgatan till motorer och restaurangsorl. Många av ljuden är inspelade av personalen på Sveriges Radios effektarkiv. För teater, dokumentärer och mycket annat. En unik ljudkälla som nu skall digitaliseras och bli mer lättillgänglig och förhoppningsvis ge mer ljud i radion. Anton Karis knackade på hos Kenneth Gellzén som har att ta vara på ljud- och effektsamlingarna.

Om att ha ADHD
I en artikel i Svenska Dagbladet kunde man häromdagen läsa en artikel om socialdemokraten Anna Kettner berätta om sin ADHD, varför är det så få personer med en känd meritförteckning som berättar om sin ADHD?

Programledare: Monica Saarinen och Maria Persson LöfgrenProducenter: Maria Meschke och Towe Cho Matre
maria.meschke@sr.se towe.matre@sr.se


 

Programmet tillhör kategorin: Nyheter
Alla avsnitt från programmet Studio Ett
Studio Ett kväll 20 november Igår kl 22:12(98 min)

En av Islands största vulkaner, Öraefajökull har vaknat efter nästan tre hundra år. Angela Merkel är beredd att kandidera igen om det blir nyval i Tyskland. Militären är överrens med Zimbabwes...

Studio Ett 20 november Igår kl 16:03(102 min)

Tyskland. Inga SD-annonser i Aftonbladet. Zimbabwe. Batterifabriker väcker hopp och oro. Cannabisodling för självmedicinering? Avokadon och knarkkartellerna. Föreställningen "Muslim Ban"...

Studio Ett Fre 17 nov kl 22:12(98 min)

Direktsänt aktuellt magasin.

Studio Ett 17 november Fre 17 nov kl 16:03(102 min)

EU-toppmöte i Göteborg. #tiomiljoner. Valet i Chile. Rysk- amerikanska relationer. Fallet Oscar. Regeringsförhandlingar Tyskland. Landsmöte Liberalerna. Måste riksdagspolitiker vara bildade?

Studio Ett kväll 16 november Tor 16 nov kl 22:12(98 min)

Nu anklagas demokraten Al Franken för att ha försökt ta en kvinna på brösten medan hon sov. En utredning som lämnades över till regeringen idag föreslår att polisen ska få avlyssna misstänktas...

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".