Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
Gud, Putin och Medvedev
Fre 29 feb 2008 kl 16:00
P1 fredag 29.2 kl. 14.03 och lördag 1.3 kl.17.00

President Vladimir Putin och hans kronprins Dmitrij Medvedev talar gärna om Gud och har båda nära band till den ryska ortodoxa kyrkan. Vilken roll spelar religionen i det aktuella, ryska presidentvalet och på vilket sätt förenas nationalism och religion i Ryssland?

Den segslitna debatten om intelligent design har tagit ny fart i USA. I filmen ”Expelled - no intelligence allowed”, som har premiär i april, försöker producenterna agitera för att evolutionsläran inte är sann och därför inte vara den primära undervisningsdoktrinen i amerikanska skolor. Samtidigt presenteras färsk statistik som visar en förändrad syn på förhållandet mellan tro och vetande i USA. En ny religiös karta håller på att växa fram.

Kvartsamtalsgäst är Erik Bengtson som skrivit en bok om Amishfolket som tar avstånd från allt världsligt och lever enligt uråldriga kristna principer. Han tillhör de få utanför gruppen som bott hos en Amishfamilj och därför fått en unik inblick i deras sätt att leva och tänka.

Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro
Människor och tro
Människor och tro
Fre 11 aug kl 15:04(45 min)
Människor och tro
Fre 04 aug kl 15:04(44 min)
Människor och tro
Fre 28 jul kl 15:04(45 min)
Människor och tro
Fre 21 jul kl 15:04(45 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".