Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
Religionsdialog med förhinder
Fre 25 jan 2008 kl 16:00
P1 fredag 25/1 14.03 med repris lördag 26/1 17.00

Europeiska året för interkulturell dialog har inletts i EU. Syftet är att föra de europeiska folken och deras respektive kulturer närmare varandra och bidra till en öppenhet mot världen. Men nu kommer skarp kritik från flera EU parlamentariker som vänder sig mot att dialogen förvandlats till en monolog och att det interkulturella temat inte skiljer på religion och politik.

I oktober gick riksrevisionen ut med kraftig kritik mot 15 biståndsprojekt i fyra afrikanska länder. Flera av de kritiserade projekten drevs av kristna biståndsorganisationer. Vad låg bakom revisorns uttalanden om fusk och felaktigheter? I två reportage med början denna vecka tittar vi närmare på hur riksrevisionens kritik drabbat det kristna biståndet och hur kritiken påverkat de kritiserade organisationerna internt.

I kvartsamtalet, Margareta Ingelstam som är årets Martin Luther King - pristagare. Hör om hennes drivkrafter bakom ett mer än 30 år långt arbete för fred och rättvisa i kyrka och samhälle

Konstnären Maria Ängquist Klyvare drabbades av att så många kinesiska flickor sorteras bort genom aborter mord och vanskötsel. Hennes utställning ”China girl”visas just nu i Stockholm. Vad ligger bakom den stora könsobalansen i Kina? Vilken tradition och människosyn kan förklara diskrimineringen och hur präglar det samhället och mänskliga relationer?

Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro
Människor och tro
Fre 18 aug kl 15:04(45 min)
Människor och tro
Fre 11 aug kl 15:04(45 min)
Människor och tro
Fre 04 aug kl 15:04(44 min)
Människor och tro
Fre 28 jul kl 15:04(45 min)
Människor och tro
Fre 21 jul kl 15:04(45 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".