Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Språkprogram och nyheter för barn och unga
Ett avsnitt från Utbildningsprogram från UR
Språkprogram för barn och unga
Lör 17 jun kl 13:00
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Språkprogram för barn och unga

13:00-13:05
My Secret Land

Gaby
12-åriga Gaby berättar om sig själv och sitt hemland. Kan du lista ut vilket engelskspråkigt land som hon kommer ifrån? Med hjälp av olika ledtrådar, ljudeffekter och musik kommer lyssnaren närmare svaret.

13:05-13:25
Radio Popreel

Slacklining, India Art Fair and Clean Bandit
Vi pratar musik med Clean Bandit som blandar elektroniskt och klassiskt. Luke tränar på den nya trick- och hoppkonsten på nylonlina, Slackline, och på India Art Fair samlas över 1000 samtida konstnärer från hela världen. Del 4 av 8.

Engelska: titta och lyssna på fler program

 

13:25-13:32
301 jours, France
En ville
Marie Ankarbåge ville göra något mer av sina franskastudier i skolan och bestämde sig för att plugga ett år i Frankrike. I sju program följer vi hennes vardag på internatskolan i den lilla staden La Roche-sur-Yon, och hemma hos hennes nya franska familj i byn Le Poiré-sur-Vie. Marie berättar i en radiodagbok om familj, skola, kompisar, den franska maten och mycket mer. Del 5 av 7.

Moderna språk: titta och lyssna på fler program


 
13:32-13:44
Musikalisk resa i Finland
Dagsaktuella sånger från tusen år sen
Många finländare och sverigefinnar har somnat till tonerna av godnattvisan Tuu tuu tupakkarulla som barn. Och vi möter Maija Kauhanen spelar kantele i Okra Playground.

13:44-13:59
Radioskrivarklubben - nordsamiska
Gubben och gumman

Ett gammalt par uppfyller sin dröm om att åka Vasaloppet, men kommer vilse och blir fångade. Berättelsen är skriven av elever vid Sameskolan i Gällivare. Medverkande: Per-Josef Idivuoma och Lea Simma. Musik och sång: Martin Erlandsson. Programledare: Per Jonas Partapuoli. Del 8 av 10.

Minoritetsspråk och modersmål: titta och lyssna på fler program

Alla avsnitt från programmet Utbildningsprogram från UR
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".